Home / SLOVENSKO / Tajná dohoda s Bratislavou? Podľa Vetráka sa má hlavnému mestu ujsť 50 miliónov eur

Tajná dohoda s Bratislavou? Podľa Vetráka sa má hlavnému mestu ujsť 50 miliónov eur

16.5.2023 (SITA.sk) – Na základe tajnej dohody by mala Bratislava dostať 50 miliónov eur. Uviedol to na utorkovej tlačovej besede predseda Ústavnoprávneho výboru Národnej rady SR Milan Vetrák (OĽaNO) s vysvetlením, že pre pokles cien energií sa pôvodná suma 200 miliónov eur, ktorá bola určená na energie pre samosprávy, neminula. Z tejto sumy zostalo približne 50 miliónov eur z celého Slovenska.

Dohoda výlučne s Bratislavou

Ako Vetrák vysvetlil, dozvedeli sa informácie z prostredia Úradu vlády SR, ako aj z ďalších rezortov štátnej správy, že sa pripravuje dohoda výlučne s Bratislavou, a teda, aby sa daných 50 miliónov eur dalo iba Bratislave.

Ako Vetrák ďalej uviedol, je to na úkor všetkých obcí a miest na Slovensku a správne by bolo spravodlivé rokovanie s mestami a obcami na celom Slovensku o tom, akým spôsobom by sa 50 miliónov eur dalo medzi ne férovo rozdeliť.

Podpora OĽaNO je otázna

Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) vyzvalo premiéra Ľudovíta Ódora, aby sa k tajnej dohode vyjadril a aby zodpovedal otázku, či chce takýmto spôsobom pristupovať k obciam a mestám na Slovensku, a či mieni takúto dohodu uzavrieť.

Predseda OĽaNO Igor Matovič dodal, že v prípade, že nový premiér na takúto dohodu pristúpi, jeho vláda nebude mať ich podporu.

„Považujeme to za zarážajúce a odmietame takéto tajné a netransparentné dohody,“ vyhlásil Vetrák s tým, že nepopiera skutočnosť, že aj Bratislava potrebuje pomôcť. Je však podľa neho potrebné rokovať o tom, aké problémy majú aj ďalšie obce a v čom im treba pomôcť.

Viac k témam: Dohoda, Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Úradnícka vláda, Ústavnoprávny výbor Národnej rady SR
Zdroj: SITA.sk – Tajná dohoda s Bratislavou? Podľa Vetráka sa má hlavnému mestu ujsť 50 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *