Home / SLOVENSKO / Matovič: „Sulíkova partička“ narobila v Dubaji škody za viac ako milión eur a žúrovala za štátne peniaze (video)

Matovič: „Sulíkova partička“ narobila v Dubaji škody za viac ako milión eur a žúrovala za štátne peniaze (video)

16.5.2023 (SITA.sk) – Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič tvrdí, že „Sulíkova partička“ narobila v Dubaji škody za viac ako milión eur. Podľa neho bývalý minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) žúroval v Dubaji za štátne peniaze.

Matovičovi vraj nikto neveril

„Keď som pred rokom hovoril, že si Profi Povalač Protikorupčných Vlád chodí robiť s vládnym špeciálom do Dubaja ožranecké žúrky (a nielen ožranecké), ako vždy mi skoro nikto neveril. Až dnes, ako vždy sa opäť ukazuje, že som vravel len a len pravdu,“ napísal Matovič na sociálnej sieti.

Podľa jeho slov sú doteraz identifikované škody za vyše milión eur, ktoré zahŕňajú žúr za štátne, nezaplatené účty v reštauráciách za 54-tisíc eur či päť luxusných apartmánov v prvotriednych hoteloch po celý čas, v ktorých bývali Sulíkovi kamaráti, ktorí na to nemali žiadny nárok.

Kompromitujúce video

Zároveň zverejnil video, kde je Richard Sulík a ďalší predstavitelia strany Sloboda a Solidarita spoločne s Geissenovcami, známymi z realitnej šou. V závere videa Sulík hovorí, že „dnes treba vypiť bar.“

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

To isté video zverejnil na Facebooku zhruba hodinu pred Matovičom predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico, ktorý zároveň pripomínal, že Sulík vzal do Dubaja svoju dcéru, s ktorou deň pred odletom jeho ministerstvo hospodárstva podpísalo dohodu, že je expertka na energetické právo.

Prvé súdne žaloby sú podané

O závažných problémoch v rezorte hospodárstva v súvislosti s už ukončenou výstavou Expo Dubaj informoval minulý týždeň aj dočasne poverený minister hospodárstva Karel Hirman.

„Podávame prvé súdne žaloby, iné možnosti už nemáme,“ povedal. Závažné podnety sa podľa Hirmana objavili aj v prípade verejných obstarávaní na Volvo Industrial Park.

Viac k témam: Expo Dubaj 2020, Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Predseda strany SaS, Žaloba
Zdroj: SITA.sk – Matovič: „Sulíkova partička“ narobila v Dubaji škody za viac ako milión eur a žúrovala za štátne peniaze (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *