Home / šport / Ostatné športy / Slováci sa začlenili do olympijskej rodiny na ZOH 2018 v Pjongčangu, vztýčili slovenskú vlajku

Slováci sa začlenili do olympijskej rodiny na ZOH 2018 v Pjongčangu, vztýčili slovenskú vlajku

PJONGČANG 7. februára (WebNoviny.sk) – Slovenská výprava sa už oficiálne začlenila do olympijskej rodiny v dejisku zimných olympijských hier v kórejskom Pjongčangu.

V rámci jedného zo stredajších ceremoniálov v centre olympijskej dediny krátko po 3.00 h SEČ slávnostne vztýčili aj slovenskú vlajku. Spolu s ňou stúpali nahor aj národné symboly Azerbajdžanu, Filipína a Macedónska.

„O 11 h miestneho času sme boli ako výprava oficiálne privítaní a začlenení medzi ostatných členov olympijskej rodiny. Slávnosť sa uskutočnila v horskej časti olympijskej dediny v Pjongčangu. Športovcov z našej strany nebolo veľa – približne do desať, keďže viacerí boli v tom čase v tréningovom procese, zastúpení boli bežcami na lyžiach, respektíve reprezentantmi zjazdového lyžovania,“ povedal pre agentúru SITA z miesta podujatia športový riaditeľ Slovenského olympijského výboru a vedúci výpravy SR na ZOH 2018 Roman Buček.

Odporúčame:
Bez hráčov z NHL to bude náchylnejšie na prekvapenia, myslí si Šatan o olympijskom hokejovom turnaji

Na slávnostnej akcii sa zúčastnili aj prezident SOV Anton Siekel a veľvyslanec SR v Kórejskej republike Milan Lajčiak.

 

„Odohrali sa hymny zúčastnených krajín, v rámci kultúrneho programu odzneli kórejské skladby za sprievodu bubnov a takisto boli prezentované ukážky národného tanca. Bolo to veľmi pôsobivé, vyústilo to až do takého hip-hopu. Dostali sme krásny spomienkový dar od starostu olympijskej dediny, ktorému sme zase my venovali sklenenú plastiku,“ dodal Buček. Podľa jeho slov sa slávnosť uskutočnila v slnečnom, ale mrazivom počasí, keď ortuť teplomera klesla na 4-5 stupňov pod nulu.

Viac k témam: SOV Slovenský olympijský výbor, ZOH Zimná olympiáda 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Slováci sa začlenili do olympijskej rodiny na ZOH 2018 v Pjongčangu, vztýčili slovenskú vlajku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nepálsky šerpa Kami Rita opäť pokoril vlastný rekord, má za sebou už 29 výstupov na Mount Everest

Vlani po dvoch výstupoch informoval, že s lezením neprestane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *