Home / SLOVENSKO / Aktualizované: Husté sneženie komplikuje situáciu v Bratislave, MHD premáva s meškaniami od 30 minút a viac

Aktualizované: Husté sneženie komplikuje situáciu v Bratislave, MHD premáva s meškaniami od 30 minút a viac

aktualizované 7. februára, 10:32

BRATISLAVA 7. februára (WebNoviny.sk) – Sneženie od stredajšieho rána komplikuje dopravu v hlavnom meste SR Bratislave. Na hlavných ťahoch v meste sa pre sneh tvoria kolóny, doprava sa spomaľovala na Moste SNP, na Palisádach i na Štefánikovej ulici.

Problémy s trolejbusovou dopravou

Dopravný podnik Bratislava (DPB) informuje, že problémy s trolejbusovou dopravou sú na na Palisádach, na Kramároch a v Lamači. Premávku na Kolibu už podľa DPB obnovili.

Odporúčame:
Poslanci pre sneženie neprišli do práce, Nicholsonová kritizovala zimnú údržbu ciest v Bratislave

„V ostatných častiach mesta linky MHD premávajú s meškaniami od 30 minút a viac, vodiči jazdia so zvýšenou obozretnosťou. Zamestnanci DPB sú v pohotovosti, v teréne čistia zastávky, trate a obratiská MHD,“ píše vo svojom stanovisku dopravný podnik.

V teréne je 43 sypačov

Hlavné mesto SR Bratislava pre agentúru SITA ráno uviedlo, že s celomestským likvidačným posypom začali v skorých ranných hodinách.

„Aktuálne je v teréne 43 sypačov nad štyri tony, 11 sypačov pod štyri tony a 88 pracovníkov, ktorí zabezpečujú ručné dočisťovanie odhrnutých komunikácií, aby sme čo najviac zmiernili následky zimy pri prejazdnosti ciest v Bratislave,“ pripomína hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer.

Polícia žiada vodičov, aby vzhľadom na husté sneženie zvýšili opatrnosť na cestách, dodržiavali bezpečnú vzdialenosť medzi vozidlami a znížili rýchlosť.

Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková, chodcov upozorňujú, aby na cestu vstupovali, až keď je to bezpečné. Brzdná dráha sa na zasnežených cestách predlžuje a vodič môže mať problém zastať tak, aby nedošlo ku kolízii. Vzhľadom na zníženú viditeľnosť je vhodné používať reflexné prvky.

Viac k témam: Bratislava, počasie, sneženie
Zdroj: Webnoviny.sk – Aktualizované: Husté sneženie komplikuje situáciu v Bratislave, MHD premáva s meškaniami od 30 minút a viac © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ficov atentátnik Juraj Cintula putuje do väzby, sudca sa stotožnil s návrhom prokurátorky (video+foto)

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu neprijal písomný sľub obvineného.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *