Home / SLOVENSKO / Fico a Matovič sa v urážaní politikov podobajú ako vajce vajcu, skritizoval Pellegrini (video)

Fico a Matovič sa v urážaní politikov podobajú ako vajce vajcu, skritizoval Pellegrini (video)

10.5.2023 (SITA.sk) –
aktualizované 10. mája, 12:10

Strana Hlas – sociálna demokracia nikdy nepovedala, že vysloví úradníckej vláde dôveru. Na tlačovej besede to uviedol predseda stany Peter Pellegrini.

Dodal, že aj úradnícka vláda pod dohľadom prezidentky Zuzany Čaputovej a s oslabenými kompetenciami je lepšia než vláda Eduarda Hegera.

Prezidentka mala konať skôr

Myslí si však, že prezidentka mala v tomto smere konať už skôr. Každý podľa Pellegriniho očakával, že predčasné parlamentné voľby budú do niekoľkých mesiacov po páde vlády.

Predseda Hlasu-SD trvá na tom, že volanie po úradníckej vláde nie je to isté, ako vyslovenie dôvery takejto vláde.

Nechce sa znížiť na Ficovu úroveň

Pellegrini tiež uviedol, že v politike je normálne vyjadriť nespokojnosť s prácou niektorého z ústavných činiteľov, no nemieni sa však znižovať k útokom, k akým sa znížil predseda strany Smer-SD Robert Fico.

Fico podľa neho už pred časom opustil priestor sociálnej demokracie a prešiel do extrémnejšieho prostredia, kam podľa neho cielia aj Ficove útoky na prezidentku Zuzanu Čaputovú.

Pellegrini poznamenal, že si treba uvedomiť, že takého vyjadrenia vedú k nárastu napätia v spoločnosti a môže to vystupňovať agresiu u niektorých ľudí a viesť k útokom. Ako líder Hlasu-SD doplnil, to nemôže tolerovať nik a aj on sám by sa bránil, ak by na neho niekto takto útočil.

Politik podľa neho síce musí zniesť istú dávku kritiky či negatívneho hodnotenia, ale aj v politike by mala platiť nejaká miera slušnosti. Odmieta skĺznuť k takémuto typu atakov na politických oponentov a vymedzuje sa voči agresívnemu štýlu robenia politiky.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Vulgarizácia politika začala Matovičom

Pellegrini si myslí, že vulgarizácia slovenskej politiky sa začala Igorom Matovičom.

„No a druhým proťajškom, sa ukazuje že je Robert Fico, ktorý zase na tej druhej strane uchopil takú istú vlajku, akú má Matovič, a oni dvaja ako vajce k vajcu, niekedy sa podobajú v tej rétorike a v tom, ako urážajú svojich politických oponentov,“ vraví predseda Hlasu.

Pellegrini dodal, že chápe, že ten, kto nevie ponúknuť nejakú budúcnosť, potrebuje konflikt a musí hľadať nepriateľa a bojovať s niekým.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, Predseda strany Hlas-SD, Predseda strany Smer-SD, Premiér Slovenskej republiky, Prezidentka SR, Úradnícka vláda
Zdroj: SITA.sk – Fico a Matovič sa v urážaní politikov podobajú ako vajce vajcu, skritizoval Pellegrini (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *