Home / SVET / Na Ukrajine zahynul 32-ročný novinár francúzskej agentúry, dostal sa pod paľbu rakiet Grad

Na Ukrajine zahynul 32-ročný novinár francúzskej agentúry, dostal sa pod paľbu rakiet Grad

10.5.2023 (SITA.sk) – Počas raketového útoku v blízkosti východoukrajinského mesta Bachmut v utorok zahynul novinár francúzskej tlačovej agentúry Agence France-Presse (AFP).

Tridsaťdvaročný videokoordinátor Arman Soldin bol so skupinou novinárov AFP, ktorí cestovali s ukrajinskými vojakmi, keď sa dostali pod paľbu rakiet Grad, informovala francúzska agentúra. Zvyšok tímu AFP vyviazol bez zranení.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Útok sa stal neskoro popoludní v blízkosti mesta Časiv Jar, neďaleko spomenutého Bachmutu. Ruské sily sa pokúšajú mesto obsadiť už deväť mesiacov a z Bachmutu sa stal cieľ najdlhšej bitky vojny na Ukrajine.

Jeho smrť je príšernou pripomienkou rizík a nebezpečenstiev, ktorým denne čelia novinári pokrývajúci konflikt na Ukrajine,“ vyjadril sa predseda AFP Fabrice Fries.

Soldin sa narodil v Sarajeve a bol francúzskym občanom, uvádza AFP. Na Ukrajinu pricestoval len deň po začiatku plnohodnotnej ruskej invázie z 24. februára 2022 a v posledných mesiacoch často cestoval na front.

V máji 2022 zahynul v Sjevjerodonecku francúzsky novinár Frédéric Leclerc-Imhoff, ktorý pracoval pre BFM-TV. Podľa organizácie Reportéri bez hraníc a Výboru na ochranu novinárov dosiaľ pri pokrývaní vojny na Ukrajine zahynulo najmenej 10 pracovníkov médií.

Viac k témam: Bachmut, Raketový útok, rusko-ukrajinský konflikt, Smrť novinára
Zdroj: SITA.sk – Na Ukrajine zahynul 32-ročný novinár francúzskej agentúry, dostal sa pod paľbu rakiet Grad © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čelili sme invázii a oddelili sme sa od Ruska, šéfka Europarlamentu zhodnotila funkčné obdobie a vyzvala mladých voliť

Roberta Metsola poukázala tiež na viacero kľúčových právnych predpisov, ktoré zákonodarcovia prijali počas aktuálneho funkčného obdobia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *