Home / SVET / Ruská stíhačka agresívne manévrovala pred poľským lietadlom nad Čiernym morom

Ruská stíhačka agresívne manévrovala pred poľským lietadlom nad Čiernym morom

7.5.2023 (SITA.sk) – Ruská stíhačka Su-35 robila agresívne a nebezpečné manévre pred poľským lietadlom, ktoré bolo nad Čiernym morom na hliadke pre agentúru pre pohraničnú stráž Európskej únie (Frontex).

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Lietadlo dočasne stratilo kontrolu, keď ruský stroj preletel tesne pred ním, čo spôsobilo turbulencie a stratu výšky, uviedla hovorkyňa poľskej pohraničnej stráže Anna Michalska.  Ruské lietadlo sa priblížilo k poľskému stroju trikrát predtým, než odletelo preč, dodala. Informuje o tom spravodajský portál Sky News.

Rumunské a španielske bojové lietadlá pre situáciu uviedli do pohotovosti, ale napokon to nebolo potrebné. Rumunské ministerstvo obrany uviedlo, že takéto správanie sa je neprijateľné a dokazuje ruský provokatívny postoj k medzinárodnému vzdušnému priestoru nad Čiernym morom.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Hovorca poľskej vlády Piotr Müller pre Polsat News povedal, že prelet ruskej stíhačky sa javí ako „plánovaná provokácia Ruska“. „Vidíme, že Rusko sa snaží pritiahnuť medzinárodnú pozornosť,“ skonštatoval.

Viac k témam: Čierne more, Stíhačky Su-35
Zdroj: SITA.sk – Ruská stíhačka agresívne manévrovala pred poľským lietadlom nad Čiernym morom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ursula von der Leyen skontrolovala situáciu na fínsko-ruskej hranici. Nejde o bezpečnosť jednej krajiny, ale celej Európy

Fínsko sa 4. apríla rozhodlo predĺžiť uzavretie svojich hraničných priechodov s Ruskom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *