Home / SLOVENSKO / Opitý vodič autobusu nabúral aj s cestujúcimi do dopravnej značky, nafúkal viac ako dve promile

Opitý vodič autobusu nabúral aj s cestujúcimi do dopravnej značky, nafúkal viac ako dve promile

4.5.2023 (SITA.sk) – Opitý vodič autobusu nabúral aj s cestujúcimi do dopravnej značky. Udalosť sa stala v stredu 3. mája popoludní, keď 52-ročný vodič viedol medzimestský autobus po obci Jasov v smere od obce Poproč (okr. Košice – okolie).

Pred jedným z rodinných domov sa však pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke, s autobusom zišiel k pravému okraju cesty, kde zachytil dopravné značenie. O udalosti informuje košická krajská polícia na sociálnej sieti.

Vodič však s autobusom ďalej pokračoval v jazde smerom na obec Medzev. Pri areáli jednej z firiem ho ale zastavili policajti a počas kontroly ho podrobili dychovej skúške na alkohol s výsledkom 2,29 promile. Opakovaná dychová skúška mala dokonca stúpajúcu tendenciu. V autobuse sa okrem vodiča nachádzali ešte tri osoby, žiadna z nich však zranenia neutrpela.

„Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu Košice – okolie vodiča obvinil z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ uviedla záverom polícia.

Viac k témam: Alkohol za volantom, Dopravná nehoda, Havária autobusu, Opitý vodič, Vodič autobusu
Zdroj: SITA.sk – Opitý vodič autobusu nabúral aj s cestujúcimi do dopravnej značky, nafúkal viac ako dve promile © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *