Home / SVET / Nemecká polícia zakročila proti talianskemu zločineckému syndikátu ‚Ndrangheta a zatkla viac ako 30 podozrivých

Nemecká polícia zakročila proti talianskemu zločineckému syndikátu ‚Ndrangheta a zatkla viac ako 30 podozrivých

3.5.2023 (SITA.sk) – Polícia naprieč Nemeckom v stredu v skorých ranných hodinách zatkla podozrivých a prehľadala domy v rámci rozsiahlej akcie zameranej na členov talianskeho organizovaného zločineckého syndikátu ‚Ndrangheta.

Viac ako tisíc príslušníkov vykonalo razie v desiatkach domov, kancelárií a obchodov v spolkových krajinách Bavorsko, Severné Porýnie-Vestfálsko a Porýnie-Falcko, informovali v spoločnom vyhlásení prokurátori. Zatkli pritom viac ako 30 podozrivých, na ktorých boli vydané zatykače.

„Obvinení sú okrem iného z prania špinavých peňazí, daňových únikov gangu, podvodov obchodného gangu a pašovania drog,“ uvádza sa vo vyhlásení krajinského kriminálneho úradu v Severnom Porýní-Vestfálsku.

Razie sú súčasťou širšieho spoločného vyšetrovania, na ktorom sa podieľal Europol a zahŕňali aj súbežné opatrenia proti skupine v Belgicku, Francúzsku, Taliansku, Portugalsku a Španielsku.

Viac k témam: ‚Ndrangheta, Finančné podvody, Pašovanie drog, Policajná razia, Pranie špinavých peňazí, Zločinecká skupina
Zdroj: SITA.sk – Nemecká polícia zakročila proti talianskemu zločineckému syndikátu ‚Ndrangheta a zatkla viac ako 30 podozrivých © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *