Home / SVET / Foto: Pri východnom pobreží Taiwanu zemetrasenie poškodilo niekoľko budov

Foto: Pri východnom pobreží Taiwanu zemetrasenie poškodilo niekoľko budov

TCHAJ-PEJ 6. februára (WebNoviny.sk) – Zemetrasenie s magnitúdom 6,4 pri východnom pobreží Taiwanu spôsobilo kolaps budovy, v ktorej pravdepodobne zostali uväznení ľudia.

Odporúčame:
Na Taiwane sa triasla zem, štátna agentúra zaznamenala až sedem otrasov

Podľa Geologickej služby Spojených štátov (USGS) k zemetraseniu došlo v utorok večer, pričom jeho epicentrum bolo približne 21 kilometrov severovýchodne od mesta Hualien, ktoré leží na východnom pobreží ostrova.

Taiwanská štátna tlačová agentúra informovala, že sa prepadlo prízemie hotela Marshal Hotel v okrese Hualien a predpokladá sa, že tam zostali uväznení ľudia. Agentúra zverejnila fotografie ukazujúce cestu rozlomenú na niekoľko častí. Hovorca úradu vlády, ktorého agentúra citovala, povedal, že do Hualienu smerujú pátracie tímy z iných oblasti. Taiwanské médiá informovali, že naklonená je aj budova hotela Beautiful Life Hotel.

Utorkovému zemetraseniu východne od pobrežia pri meste Hualien predchádzali otrasy cez víkend. Taiwan leží v tichomorskom Ohnivom kruhu tiahnucom sa od Aljašky po juhovýchodnú Áziu, ktorý je známy seizmickou aktivitou.

Viac k témam: Taiwan, zemetrasenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Pri východnom pobreží Taiwanu zemetrasenie poškodilo niekoľko budov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lídri Únie sa stretnú v Bruseli, diskutovať budú o obsadení najvyšších pozícií po eurovoľbách

Voľby do Európskeho parlamentu priniesli posun európskej politiky viac doprava a veľké proeurópske strany v Paríži a Berlíne utrpeli prehry.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *