Home / SLOVENSKO / Fico odmieta tvrdenia šírené Hlasom o „zmene“ postoja pri členstve Ukrajiny v EÚ

Fico odmieta tvrdenia šírené Hlasom o „zmene“ postoja pri členstve Ukrajiny v EÚ

30.4.2023 (SITA.sk) – Strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) odmieta tvrdenia o tom, že by zmenila postoj k členstvu Ukrajiny v Európskej únii (EÚ). Smer-SD tvrdí, že nemá problém so vstupom Ukrajiny do EÚ, avšak trvá na tom, že sa tak musí stať na základe riadneho splnenia podmienok na vstup, nie politickým rozhodnutím.

Predseda strany Robert Fico to uviedol v reakcii na medializované informácie, ktorú poskytol vedúci tlačového oddelenia strany Ján Mažgút.

Odmietame lož šírenú médiami a stranou Hlas-SD o našej údajnej ‚zmene‘ postoja pri téme členstva Ukrajiny v EÚ,“ uviedol Fico. Strana je pripravená pomôcť Ukrajine pri plnení požiadaviek na vstup a je ochotná poskytnúť svoje skúsenosti. Daný postoj podľa Fica deklarovali ako pred rokom, tak i v súčasnosti.

„Členstvo Ukrajiny v NATO je úplne iná otázka, kde sme verejne prejavili nesúhlas, pretože si neželáme 3. svetovú vojnu,“ uzavrel Fico.

Viac k témam: členstvo v Európskej únii, Opozícia, pomoc Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Fico odmieta tvrdenia šírené Hlasom o „zmene“ postoja pri členstve Ukrajiny v EÚ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gorenje prináša už 74 rokov jednoduchší život!

Jednoduchší, príjemnejší a menej komplikovaný život s každým výrobkom Gorenje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *