Home / SLOVENSKO / Tím inšpektorov už vyšetruje nešťastie v bani v Novákoch, štyria zranení sú v kritickom stave

Tím inšpektorov už vyšetruje nešťastie v bani v Novákoch, štyria zranení sú v kritickom stave

27.4.2023 (SITA.sk) – Vo štvrtok v ranných hodinách sfáral do bane v Novákoch tím vyšetrovacích inšpektorov pod vedením Obvodného banského úradu v Banskej Bystrici. Podľa rezortu hospodárstva v bani ukončili práce záchranári Hlavnej záchrannej banskej stanice a stabilizovali situáciu na mieste nehody.

Vyšetrovanie banských inšpektorov bude prebiehať nestranne a odborne, striktne podľa zákona. Ministerstvo hospodárstva SR poskytne inšpektorom všetku potrebnú podporu a súčinnosť, ktorú budú potrebovať,“ informoval dočasne poverený minister hospodárstva Karel Hirman (Demokrati) v tlačovej správe.

Podľa rezortu hospodárstva v bani Nováky pravdepodobne náhle vyhorel metán. Po požiari evidujú deväť zranených, z toho sú štyria ťažko zranení v kritickom stave a štyria stredne ťažko zranení. Na mieste boli štyri posádky rýchlej zdravotnej pomoci a rýchlej lekárskej pomoci a v úvode dva vrtuľníky, ktoré sa starali o ťažko zranených.

Viac k témam: Baňa, Baňa Nováky
Zdroj: SITA.sk – Tím inšpektorov už vyšetruje nešťastie v bani v Novákoch, štyria zranení sú v kritickom stave © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *