Home / šport / Hokej / V tíme Slovákov v príprave na MS 2023 pribudli útočníci Chromiak a Jedlička, vypadol zranený obranca Golian

V tíme Slovákov v príprave na MS 2023 pribudli útočníci Chromiak a Jedlička, vypadol zranený obranca Golian

26.4.2023 (SITA.sk) – V kádri slovenskej seniorskej hokejovej reprezentácie v príprave na májové majstrovstvá sveta vo fínskom Tampere a lotyšskej Rige pribudli v stredu útočníci Martin Chromiak s Marošom Jedličkom a opustil ho obranca Andrej Golian, ktorý si počas utorňajšieho tréningu zlomil kostičku v pravom zápästí.

Golian ani Čerešňák si nezahrajú

Veľmi nás to mrzí. Nikdy nechcete, aby sa hráč zranil, tobôž nie v tréningu. Andrej sa prezentoval dobrými výkonmi, drel a mal veľkú šancu prepracovať sa na majstrovstvá sveta. Žiaľbohu, stalo sa. Je nám to ľúto,“ informoval Peter Frühauf, asistent reprezentačného trénera Craiga Ramsaya, pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Okrem Goliana nepôjde na MS 2023 ani ďalší obranca Peter Čerešňák, ktorého tiež trápia zdravotné problémy.

Očakávané zmeny v nominácii

Dávid Mudrák nahradil v utorok v obrane chorého Mária Grmana, s tímom už trénovali v Trenčíne aj ďalší obrancovia Patrik Koch so Samuelom Kňažkom a útočník Pavol Regenda. V budúcom týždni by mal pribudnúť útočník Miloš Kelemen z klubu zámorskej NHL Arizona Coyotes.

„Oficiálne ho ešte nemôžeme potvrdiť, doťahujeme posledné detaily v administratívnom procese. Ak však pôjdu veci hladko, budúci utorok by sme ho mohli privítať na tréningu,“ uviedol Frühauf.

Otázny je zatiaľ príchod útočníka Adama Ružičku a obrancu Martina Fehérváryho z klubov zámorskej NHL Calgary Flames, resp. Washington Capitals. Ďalšie zmeny v nominácii sa už neočakávajú. Slováci odohrajú koncom tohto týždňa dva prípravné duely proti Nemcom – v piatok v Žiline (17.30 h) a v sobotu v Trenčíne (14.30 h).

Súčasný káder slovenskej reprezentácie hokejistov pred prípravnými zápasmi proti Nemecku (zdroj: SZĽH):

Brankári: Samuel Hlavaj, Šimon Latkóczy, Matej Tomek, Stanislav Škorvánek
Obrancovia: Michal Beňo, František Gajdoš, Martin Gernát, Mário Grman, Michal Ivan, Adam Jánošík, Samuel Kňažko, Patrik Koch, Dávid Mudrák
Útočníci: Jozef Baláž, Peter Cehlárik, Viliam Čacho, Martin Faško-Rudáš, Adrián Holešinský, Marek Hrivík, Andrej Kudrna, Róbert Lantoši, Mário Lunter, Richard Pánik, Pavol Regenda, Matúš Sukeľ, Alex Tamáši, Martin Chromiak, Maroš Jedlička

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2023
Zdroj: SITA.sk – V tíme Slovákov v príprave na MS 2023 pribudli útočníci Chromiak a Jedlička, vypadol zranený obranca Golian © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *