Home / SVET / Ukrajinská vláda chce komplexné prebudovanie krajiny, do pilotného projektu vybrali šesť miest a dedín

Ukrajinská vláda chce komplexné prebudovanie krajiny, do pilotného projektu vybrali šesť miest a dedín

26.4.2023 (SITA.sk) – Ukrajinská vláda vybrala šesť tamojších miest a dedín, ktoré budú súčasťou pilotného projektu „komplexného povojnového prebudovania podľa nových princípov“.

Referuje o tom web Ukrajinská pravda. Ako uviedol premiér Denys Šmyhaľ, plán rýchlej obnovy na tento rok má päť priorít.

Pilotný projekt prebudovania

V skutočnosti zahŕňa stovky rôznych projektov, stovky miest a obcí, kde bude obnova prebiehať súbežne,“ povedal Šmyhaľ a dodal, že jednou z hlavných zásad je vybudovať to „lepšie ako predtým“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Vybranými obcami pre pilotný projekt budú Boroďanka a Moščun v Kyjevskej oblasti, Trosťanec v Sumskej oblasti, Posad-Pokrovske v Chersonskej oblasti, Cyrkuny v Charkovskej oblasti a Jahidne v Černihivskej oblasti.

Rekonštrukcia sa už deje

V týchto mestách a dedinách nebudú rekonštruovať jednotlivé stavby, ale systematickým prístupom a novým plánovaním tieto obce prejdú „kompletnou premenou“. Šmyhaľ podotkol, že realizácia pilotného projektu neznamená, že sa takáto obnova nebude týkať iných obcí.

Rekonštrukcia sa už deje v celej krajine. Tento dokument je o hľadaní najefektívnejších prístupov, ktoré zabezpečia transparentnosť, efektívnosť, konzistentnosť a zároveň rýchlosť obnovy,“ povedal Šmyhaľ.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Obnova, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinská vláda chce komplexné prebudovanie krajiny, do pilotného projektu vybrali šesť miest a dedín © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Varšava pomôže Kyjevu s návratom mužov v odvodovom veku, tvrdí poľský minister obrany Kosiniak-Kamysz

Ukrajinská vláda zakázala posielanie identifikačných a cestovných dokladov mužom vo veku 18 až 60 rokov žijúcim v zahraničí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *