Home / SLOVENSKO / Unilabs nadviazal partnerstvo s poskytovateľom umelej inteligencie SmartSoft Healthcare

Unilabs nadviazal partnerstvo s poskytovateľom umelej inteligencie SmartSoft Healthcare

26.4.2023 (SITA.sk) – Unilabs, popredný poskytovateľ diagnostických služieb, nadviazal partnerstvo so spoločnosťou SmartSoft Healthcare s cieľom využiť jej riešenie CoLumbo, ktoré využíva umelú inteligenciu. Chce tak v Španielsku dosiahnuť zlepšenie popisovania a vyhodnocovania vyšetrenia driekovej chrbtice pomocou magnetickej rezonancie.

„Sme nadšení, že môžeme spolupracovať so spoločnosťou SmartSoft a priniesť tak našim pacientom v Španielsku toto inovatívne riešenie. CoLumbo funguje pre rádiológov ako ďalší pár digitálnych očí a pomáha im pri MRI vyšetreniach driekovej chrbtice odhaliť významné patológie. Veríme, že CoLumbo zlepší kvalitu a efektivitu našich MRI vyšetrení driekovej chrbtice a v konečnom dôsledku pomôže našim pacientom i rádiológom,“ povedal prezident Scientific Business Units a medicínsky riaditeľ spoločnosti Unilabs Dr. Christian Rebhan. „Sme nadšení, že budeme prvou krajinou, ktorá toto riešenie vyskúša. Náš technický tím už začlenil tento nástroj do pracovného postupu rádiológov a zabezpečil, že ho možno pohodlne a efektívne využívať,“ dodal generálny riaditeľ Unilabs Španielsko Rainiero Holgado.

V prvej implementačnej fáze využije Unilabs Španielsko toto jedinečné riešenie na analýzu 17-tisíc vyšetrení ročne. Umožní tak rádiológom popisovať nálezy presnejšie a efektívnejšie. V druhej fáze CoLumbo spracuje ďalších 25-tisíc vyšetrení a ešte viac tak posilní diagnostické kapacity spoločnosti Unilabs Španielsko.

„S potešením oznamujeme nadviazanie partnerstva medzi CoLumbo – AI Spine Assistant a popredným medzinárodným poskytovateľom diagnostických služieb na Pyrenejskom polostrove – Unilabs Španielsko. Veríme, že toto partnerstvo bude začiatkom dlhého a plodného vzťahu medzi SmartSoft Healthcare a celou skupinou Unilabs. Naďalej sa budeme venovať vývoju najrobustnejšieho AI nástroja na vyhodnocovanie MRI chrbtice, ktorý umožní rádiológom pracovať efektívnejšie,“ povedal Nikolay Todorov, Chief Commercial Officer v SmartSoft Healthcare.

Viac informácií

CoLumbo skracuje rádiológom čas popisovania a vyhodnocovania nálezom o 25 %, zvyšuje počet vyšetrených pacientov a zároveň zlepšuje presnosť diagnóz. Klinické testy dokázali, že CoLumbo môže znížiť počet chýb z opomenutia až o 15 %.

CoLumbo získal Pečať excelentnosti Európskej komisie. Projekt získal značku CE a je v súlade s reguláciami systémov kvality FDA. Má povolenie FDA 510(K), takže ho možno klinicky používať v Európe i v USA. Čaká sa aj na patent USPTO US 63/239,985.

Unilabs plánuje najbližší rok monitorovať dopad nástroja CoLumbo, aby sa ubezpečil, že spĺňa najvyššie kritériá starostlivosti o pacientov a lekárskych zobrazovacích technológií. Spoločnosť tiež preskúma možnosť nasadenia riešenia v iných krajinách. Najmodernejšia nemocnica na Slovensku si zaslúži najmodernejšie laboratórium. Popri jej otvorení sa v rámci nej otvára aj laboratórium siete Unilabs Slovensko, ktoré bude primárne slúžiť pre potreby nemocnice.

Informačný servis

Viac k témam: CoLumbo, PR, Umelá inteligencia
Zdroj: SITA.sk – Unilabs nadviazal partnerstvo s poskytovateľom umelej inteligencie SmartSoft Healthcare © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *