Home / SLOVENSKO / KDH podporuje, aby sa zaviedol 25. marec ako štátny sviatok. Pripomínal by Sviečkovú manifestáciu

KDH podporuje, aby sa zaviedol 25. marec ako štátny sviatok. Pripomínal by Sviečkovú manifestáciu

26.4.2023 (SITA.sk) – Kresťansko-demokratické hnutie (KDH) podporuje zavedenie 25. marca ako štátneho sviatku. Zároveň vyzýva poslancov Národnej rady SR, aby prijali zákon, ktorým sa 25. marec ustanovuje ako Deň zápasu za ľudské práva.

V tlačovej správe o tom informuje tlačová hovorkyňa KDH Lenka Halamová, ktorá dodáva, že tento zákon má pripomínať výročie Sviečkovej manifestácie a KDH je hnutím, ktoré vzniklo z odkazu Sviečkovej manifestácie.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Kresťanskí demokrati považujú tento dátum za veľmi významný, preto si podľa nich oficiálne zaslúži svoje miesto v histórii Slovenskej republiky.

„KDH je hnutím, ktoré vzišlo z odkazu Sviečkovej manifestácie. KDH je hnutím, ktoré aj dnes chráni ľudskú slobodu a dôstojnosť,“ skonštatoval predseda KDH Milan Majerský, ktorý je spolu s členmi hnutia presvedčený, že odkaz Sviečkovej manifestácie je stále živý, a preto spoločne podporujú zavedenie tohto dátumu ako štátneho sviatku.

Viac k témam: Štátny sviatok, Sviečková manifestácia
Zdroj: SITA.sk – KDH podporuje, aby sa zaviedol 25. marec ako štátny sviatok. Pripomínal by Sviečkovú manifestáciu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nová éra je tu. Samsung predstavil inovatívnu sériu AI televízorov

Spoločnosť Samsung Electronics odhalila ďalšie podrobnosti o novej generácii televízorov roku 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *