Home / SLOVENSKO / Štátny tajomník Krajňák príde o šesť mesačných platov, za funkciu v dozornej rade bral 94 eur

Štátny tajomník Krajňák príde o šesť mesačných platov, za funkciu v dozornej rade bral 94 eur

BRATISLAVA 6. februára (WebNoviny.sk) – Štátny tajomník ministerstva školstva Peter Krajňák (Most-Híd) príde o šesť mesačných platov. V utorok  o tom rozhodol parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií.

Dôvodom pokuty je, že v čase, keď už vykonával funkciu verejného funkcionára, pôsobil v dozornej rade Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja, za čo poberal plat 94,70 eura mesačne. Pred začatím konania mu bol výborom zaslaný list a sám potvrdil, že odmenu poberal do vzdania sa tejto funkcie.

Odporúčame:
Danko oznámil termín mimoriadnej schôdze, nielen opozícia sa zaujíma o nákup vojenskej techniky

Člen výboru Peter Kresák (Most-Híd) sa vyjadril, že podľa neho je ústavný zákon o konflikte záujmov neprimeraný. „Poberal mesačne 94,70 eura,“ uviedol s tým, že šesťnásobok platu verejného činiteľa presahuje tisícky eur. Nepokladá to za spravodlivé. Zákon podľa neho nevyhnutne potrebuje zmeny, ktoré má pripraviť zriadená pracovná komisia.

Viac k témam: Ministerstvo školstva vedy výskumu a športu SR, Parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií, Peter Krajňák, pokuta
Zdroj: Webnoviny.sk – Štátny tajomník Krajňák príde o šesť mesačných platov, za funkciu v dozornej rade bral 94 eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Karpatsko-duklianska operácia je príkladom neoblomného odhodlania v boji proti nacistickému útlaku, povedal Pellegrini

Výročie operácie je podľa prezidenta zároveň aj trvalým varovným signálom voči nebezpečenstvu, ktoré v podobe fašizmu, extrémizmu a neznášanlivosti číha na nás aj v súčasnosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *