Home / SLOVENSKO / Dědeček už vie, kedy sa postaví pred súd. Je obžalovaný zo smrti piatich ľudí na zástavke Zochova

Dědeček už vie, kedy sa postaví pred súd. Je obžalovaný zo smrti piatich ľudí na zástavke Zochova

25.4.2023 (SITA.sk) – Dušan Dědeček stíhaný v súvislosti s nehodou, pri ktorej na jeseň minulého roku zahynulo na autobusovej zastávke Zochova v Bratislave päť ľudí, sa má začiatkom júna postaviť pred súd. Vyplýva to z rozpisu pojednávaní Okresného súdu Bratislava I, ktorý vytýčil hlavné pojednávanie v tejto veci na 8. júna.

Prokuratúra koncom marca obžalovala Dušana Dědečka v súvislosti s tragickou dopravnou nehodou na zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova z trestného činu všeobecného ohrozenia v nepriamom úmysle.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Auto narazilo do ľudí na zastávke Zochova v Bratislave (fotografie)

V prípade preukázania viny súdom mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne trest odňatia slobody na doživotie. Aj po podaní obžaloby ostáva Dušan Dědeček väzobne stíhaný.

Tragická nehoda na zastávke Zochova v Bratislave

Opitý vodič vozidla zn. Škoda SuperB zišiel v nedeľu 2. októbra minulého roku večer v Bratislave vo vysokej rýchlosti mimo vozovku na zastávku mestskej hromadnej dopravy Zochova. V tom čase sa tam nachádzalo približne 40 osôb, pričom došlo k zrážke vozidla s čakajúcimi na spoj.

Na mieste zahynuli štyri osoby, traja ľudia boli v kritickom stave prevezení do nemocníc, ďalší traja utrpeli zranenia vyžadujúce si ich ošetrenie v nemocniciach. Následne pribudla ďalšia obeť, bolo ňou 21-ročné dievča. U vodiča po nehode zistili prítomnosť alkoholu na úrovni 1,7 až 2 promile.

Viac k témam: Opitý šofér, Súdy, Tragická dopravná nehoda, Tragická nehoda na zastávke Zochova v Bratislave
Zdroj: SITA.sk – Dědeček už vie, kedy sa postaví pred súd. Je obžalovaný zo smrti piatich ľudí na zástavke Zochova © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Z aktivistu urobili údajného teroristu? Muža z Tadžikistanu pustili na slobodu, keď bol ministrom Šutaj Eštok

Podľa Štefana Hamrana hrozí mužovi v Tadžikistane mučenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *