Home / SVET / Neďaleko Moskvy údajne našli havarovaný ukrajinský dron, Rusi odrazili aj útok na Sevastopoľ

Neďaleko Moskvy údajne našli havarovaný ukrajinský dron, Rusi odrazili aj útok na Sevastopoľ

24.4.2023 (SITA.sk) – Ruskom dosadení predstavitelia na okupovanom ukrajinskom polostrove Krym uviedli, že armáda v pondelok odrazila ukrajinský útok na prístav Sevastopoľ.

Zničené námorné bezpilotné lietadlo

Sevastopoľský gubernátor Michail Razvožajev povedal, že armáda zničila ukrajinské námorné bezpilotné lietadlo, ktoré sa v ranných hodinách pokúsilo zaútočiť na prístav.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Dodal, že ďalší dron vybuchol bez toho, aby spôsobil akúkoľvek škodu. Útok bol najnovším zo série pokusov o útoky na Sevastopoľ, hlavnú námornú základňu na Kryme, ktorý Rusko ilegálne anektovalo v roku 2014. Ukrajinské úrady sa k pondelkovým útokom bezprostredne nevyjadrili.

Schopnosť Ukrajincov zaútočiť

Ruské spravodajské kanály tiež informovali, že v lese neďaleko Moskvy údajne našli havarovaný ukrajinský dron. Nachádzal sa asi 30 kilometrov od ruskej metropoly.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Hoci nevybuchol, incident opäť podčiarkol schopnosť Ukrajiny dostať sa hlboko do Ruska v čase, keď sa predpokladá, že sa ukrajinská armáda pripravuje na jarnú protiofenzívu s cieľom získať späť okupované oblasti.

Pozorovatelia sa domnievajú, že najpravdepodobnejším cieľom protiofenzívy by mohli byť Rusmi ovládané južné časti Chersonskej a Záporožžskej oblasti. Ak by bol tento úder úspešný, Ukrajine by to umožnilo preťať pozemný koridor medzi Ruskom a Krymom.

Viac k témam: bojové drony, Moskva, rusko-ukrajinský konflikt, Sevastopoľ
Zdroj: SITA.sk – Neďaleko Moskvy údajne našli havarovaný ukrajinský dron, Rusi odrazili aj útok na Sevastopoľ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Litva nabáda ukrajinských mužov na návrat domov, obmedzí im sociálne dávky alebo vydávanie dokladov

Litovská vláda chce nasledovať príklad Poľska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *