Home / SVET / Rusko odštartovalo masívnu kampaň na verbovanie dobrovoľníkov do armády, majú byť „skutočnými mužmi“

Rusko odštartovalo masívnu kampaň na verbovanie dobrovoľníkov do armády, majú byť „skutočnými mužmi“

23.4.2023 (SITA.sk) – Ruské ministerstvo obrany odštartovalo masívnu kampaň na verbovanie dobrovoľníkov do armády. Uviedlo to v najnovšej správe o vývoji vojny na Ukrajine britské ministerstvo obrany. Rezort konštatoval, že v Rusku je viditeľná „všadeprítomná“ reklamná kampaň prostredníctvom sociálnych médií, bilbordov a televízie, ktorá nabáda Rusov, aby boli „skutočnými mužmi“ a zdôrazňuje aj finančné výhody vstupu do armády. Informuje o tom web The Guardian.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruské úrady sa takmer určite snažia čo najviac oddialiť akúkoľvek povinnú mobilizáciu, aby minimalizovali domáci nesúhlas,“ uviedol britský rezort obrany v správe, ktorú zverejnil na mikroblogovacej sieti Twitter. Vyslovil však názor, že náborová kampaň s vysokou pravdepodobnosťou nepomôže naplniť cieľ Ruska získať celkovo 400-tisíc dobrovoľníkov.

Britské ministerstvo obrany poukázalo aj na to, že s armádou o obmedzený počet Rusov vo veku vhodnom pre službu v armáde súperí aj žoldnierska organizácia Vagnerova skupina, keďže stratila možnosť robiť nábor vo väzniciach.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Vagnerovci, Vojenská mobilizácia
Zdroj: SITA.sk – Rusko odštartovalo masívnu kampaň na verbovanie dobrovoľníkov do armády, majú byť „skutočnými mužmi“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *