Home / šport / Hokej / Slovenskí hokejisti nevyhrali ani druhý prípravný zápas v Česku, domácemu tímu podľahli po nájazdoch

Slovenskí hokejisti nevyhrali ani druhý prípravný zápas v Česku, domácemu tímu podľahli po nájazdoch

21.4.2023 (SITA.sk) – Slovenskí hokejoví reprezentanti v piatkovom štvrtom zápase záverečnej časti prípravy na májové majstrovstvá sveta vo fínskom Tampere a lotyšskej Rige zaznamenali druhú prehru v priebehu dvoch dní, keď v Ostrave-Porube podľahli domácim Čechom 2:3 po samostatných nájazdoch.

Zo zverencov kanadského trénera Craiga Ramsayho skórovali v riadnom hracom čase Jozef Baláž s Martinom Faškom-Rudášom, v nájazdoch sa presadil iba Richard Pánik. Peter Cehlárik s Marekom Hrivíkom nehrali.

Chýbala efektivita

„Bol to opäť kvalitný zápas, Česi sú veľmi dobrý tím. Hrali sme celkom dobre v útočnom pásme. Vytvorili sme si nejaké šance, ale, tak ako včera, trochu ma sklamala efektivita. Mali sme tiež znova problémy v obrannom pásme a hlavne v druhej tretine sme strácali puky v strednom pásme. Čechom, ktorí sú silní na puku, sme dali veľmi veľa šancí. Brankár nás držal v zápase. V predĺžení sme výborne ubránili oslabenie, ale záver sme nezvládli. Chýbal nám útočník pred bránkou a Čechom prechádzali prihrávky do nebezpečného priestoru. Boli sme slabí v súbojoch, prehrali sme ich strašne veľa. V ďalších zápasoch musíme zlepšiť hru vzadu. Dúfajme, že sa zlepší príchodom ďalších obrancov,“ zhodnotil zápas Ramsayho asistent Andrej Podkonický v prenose RTVS Šport.

Slovenskí hokejoví reprezentanti v prvých dvoch prípravných zápasoch na MS 2023 dvakrát zdolali Švajčiarov – 2:0 vo Vispe a 3:2 po predĺžení v Porrentruy, vo štvrtkovom treťom dueli podľahli Čechom 1:5.

Generálka s Rakúšanmi

V závere budúceho týždňa absolvujú dve prípravné stretnutia proti Nemcom v Žiline (28.4. o 17.30 h) a Trenčíne (29.4. o 14.30 h).

Generálkou na svetový šampionát (12. – 28.5. v Rige a Tampere) budú súboje proti Rakúšanom – 4. mája v Kapfenbergu a o dva dni neskôr v Trenčíne.

Prípravný medzištátny zápas

Ostrava-Poruba (ČR)

Česko – Slovensko 3:2 po samostatných nájazdoch (1:1, 1:1, 0:0, 0:0 – 1:0)

Góly: 2. Horák (Tomášek), 23. Lenc (Horák, Sobotka), rozh. SN Lenc – 14. Baláž (Čacho, Lantoši), 28. Faško-Rudáš (Takáč)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Roman Mrkva, Zbyněk Kubičík – Vít Lederer, Michal Axman (všetci ČR)

Zostavy:
Česko: Hrubec – Jordán, Ščotka, Kempný, Kundrátek, Němeček, Kučeřík, Moravčík, Pýcha – Smejkal, Špaček, Lenc – Horký, Horák, Tomášek – Chlapík, Sobotka, H. Zohorna – Najman, Kovařčík, Beránek – Hrabík
Slovensko: Škorvánek – Ivan, Gernát, Golian, Gajdoš, Jánošík, Beňo, Gachulinec – Pánik, Lantoši, Baláž – Holešinský, Sukeľ, Kudrna – Faško-Rudáš, Tamáši, Takáč – Petráš, Čacho, Lunter

I. tretina

Česi podobne ako vo štvrtok veľmi rýchlo otvorili skóre, tentoraz v 77. sekunde. Roman Horák sa po prihrávke Tomáška spoza bránky ocitol sám pred Škorvánkom a bez problémov skóroval.

Domáci tím po góle pokračoval v aktivite a slovenský brankár urobil niekoľko veľkých zákrokov. Slováci sa neskôr dostali do zápasu a vybojovali si prvú presilovku. V 14. minúte ju využil na vyrovnanie Jozef Baláž, ktorý prekonal českého gólmana Hrubca z dorážky.

II. tretina

Aj do druhej tretiny vstúpili lepšie Česi, ktorí si vybojovali prvú presilovku a tiež ju zužitkovali. V 23. minúte zakončil kombináciu gólom Radan Lenc.

Slováci dlho neprehrávali, v 28. minúte Takáč oblúčikom poslal do úniku Martina Faška-Rudáša, ktorý presnou strelou pokoril Hrubca a vyrovnal stav na 2:2.

III. tretina a nájazdy

V 50. minúte sa druhýkrát tešil z gólu Baláž, no puk dostal do bránky rukou a rozhodcovia ho neuznali. V predĺžení mali oba tímy veľké šance rozhodnúť, ale zaskveli sa brankári.

V nájazdoch uspeli z Čechov Michael Špaček s Lencom, zo Slovákov iba Richard Pánik. Za najlepších hráčov zápasu vyhlásili Škorvánka a Tomáša Kundrátka.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2023, Prípravný zápas
Zdroj: SITA.sk – Slovenskí hokejisti nevyhrali ani druhý prípravný zápas v Česku, domácemu tímu podľahli po nájazdoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *