Home / šport / Hokej / Košičania zdolali Zvolenčanov aj v treťom finálovom zápase Tipos extraligy a sú len krok od titulu (video+foto)

Košičania zdolali Zvolenčanov aj v treťom finálovom zápase Tipos extraligy a sú len krok od titulu (video+foto)

21.4.2023 (SITA.sk) – Hokejisti Košíc sa môžu už v piatok stať víťazmi sezóny 2022/2023 v slovenskej hokejovej extralige. Osemnásobní šampióni Slovenska sa priblížili k zisku deviateho titulu a prvého od roku 2015 štvrtkovým triumfom 3:1 vo Zvolene v treťom dueli finále play-off, po ktorom vedú v sérii hranej na štyri víťazstvá už 3:0 na zápasy.

Prvý z troch majstrovských mečbalov môžu využiť už v piatkovom štvrtom stretnutí pod Pustým hradom.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Riečický inkasoval iba raz

Zvolenčania viedli v úvodnom domácom zápase finálovej série 1:0 od 12. minúty zásluhou Petra Zuzina, no v 17. minúte vyrovnal stav kanadský útočník Brett Pollock v presilovej hre. Americký útočník Hunter Fejes zavŕšil obrat Košičanov v 32. minúte gólom na 2:1., ktorý bol napokon víťazný.

Triumf „oceliarov“ spečatil v 47. minúte fínsky útočník Joona Jääskeläinen. Hosťujúci brankár Dominik Riečický inkasoval iba raz z 27 striel, kým domáci gólman Adam Trenčan čelil 34 strelám.

Odohrali fantastickú tretiu tretinu

„Som veľmi hrdý na svojich hráčov najmä za to, ako pristúpili k celému zápasu. Zvíťaziť vonku je vždy náročné. Mali sme lepšie aj horšie momenty, ale odohrali sme fantastickú tretiu tretinu. Boli sme excelentní v udržiavaní nášho náskoku a aj náš brankár podal opäť fantastický výkon,“ zhodnotil tretí finálový súboj košický tréner Dan Ceman vo videu na webe RTVS.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Ešte stále majú šancu

Zvolenčania sa v piatok pokúsia o to, aby sa séria vrátila do Košíc. Ak chcú ešte pomýšľať na zisk štvrtého majstrovského titulu v klubovej histórii, musia zvíťaziť v nasledujúcich troch dueloch.

„Náš tlak v útočnej tretine nebol dostatočný na to, aby sme sa tam presadili strelecky. Stále však nie je koniec tejto série. V ďalšom zápase hráme opäť doma a musia nám v ňom fungovať veci, ktoré nám dnes nefungovali,“ skonštatoval kouč „rytierov“ Peter Oremus.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Klub HC Košice môže celkovo už šestnástu účasť vo finále slovenskej hokejovej extraligy premeniť na deviaty titul, čím by vyrovnal rekord Slovana Bratislava.

Viac k témam: Play-off Tipos extraligy, Tipos extraliga
Zdroj: SITA.sk – Košičania zdolali Zvolenčanov aj v treťom finálovom zápase Tipos extraligy a sú len krok od titulu (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Iránsky útok na Izrael bude na mimoriadnom zasadnutí riešiť Bezpečnostná rada OSN, na videokonferencii budú diskutovať aj lídri G7

Izrael zároveň požiadal Bezpečnostnú radu OSN, aby označila Iránske revolučné gardy za teroristickú organizáciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *