Home / SLOVENSKO / Dobrovoľníci z poisťovne MetLife Slovensko vysadili vo Veľkom Bieli už sto stromčekov

Dobrovoľníci z poisťovne MetLife Slovensko vysadili vo Veľkom Bieli už sto stromčekov

21.4.2023 (SITA.sk) – Dobrovoľníci poisťovne MetLife na Slovensku sa pripojili k plneniu globálneho cieľa v oblasti trvalej udržateľnosti a v spolupráci s neziskovou organizáciou Sadíme stromy vysadili ďalších 40 stromov v obci Veľký Biel.

Sadenia, ktoré sa uskutočnilo vo štvrtok 13. apríla, sa zúčastnilo 20 dobrovoľníkov MetLife. „Napriek silným dažďom a nepriaznivému počasiu sa nám podarilo vysadiť 40 stromov. Po výsadbe sme ešte vyzbierali odpadky v blízkom okolí aleje. Išlo o dobrú vec, ktorá poteší súčasnú, aj budúcu generáciu,“ vysvetlila dobrovoľníčka a vedúca sekcie CSR MetLife Zuzana Žgančíková.

Išlo už o v poradí druhú výsadbu stromov dobrovoľníkmi MetLife. Prvých 60 jabloní, hrušiek a sliviek ozelenelo cyklotrasu v katastri obce Veľký Biel aj za spolupráce neziskovej organizácie, obce, miestneho Poľovníckeho združenia a Hasičského zboru. Výsadbu MetLife realizovala v druhej polovici novembra a počas štvrtkovej akcii boli dobrovoľníci aj stav prvej výsadby skontrolovať.

Veľa ekologických aktivít v poisťovni považujú už za samozrejmé. Ide napríklad o triedenie odpadov, šetrenie vodou alebo kompletné nahradenie jednorazových plastov. „Rovnako dbáme na odborné zaobchádzanie s elektroodpadom a používame výhradne recyklované kancelárske komponenty ako tonery, papier a iné. Po celom svete a teda aj na Slovensku sa zamestnanci MetLife dobrovoľne pripájajú k aktivite zbierania odpadkov a čisteniu prírody. Už dlhoročne spolupracujeme s Centrom pre deti a rodiny Dedina Mládeže, kde sa stretávame s deťmi a organizujeme pre nich spoločné zážitkové aktivity, častokrát zamerané aj na ekológiu. Veľkú radosť nám robia aj ďalšie drobnosti z oblasti udržateľného rozvoja, ako napríklad cateringová spolupráca s chránenou dielňou Agentúra Manna, či inými chránenými dielňami,“ dodala Žgančíková.

MetLife týmito aktivitami prispieva ku globálnemu záväzku v oblasti trvalej udržateľnosti, pretože malé kroky vedú k veľkému dopadu.

MetLife na Slovensku

MetLife pôsobí na Slovensku od roku 1995. Spoločnosť poskytuje široké spektrum produktov životného a úrazového poistenia. Spoločnosť sa stala synonymom finančnej istoty a profesionalizmu. Aktuálne má na Slovensku viac ako 450 000 klientov.

O spoločnosti MetLife

MetLife, Inc. (NYSE: MET) je prostredníctvom pridružených a dcérskych spoločností („MetLife“) jednou z popredných svetových spoločností poskytujúcich finančné služby v oblastiach poistenia, anuít, zamestnaneckých benefitov a správy aktív, aby pomohli individuálnym a firemným zákazníkom vytvoriť istejšiu budúcnosť. Spoločnosť MetLife bola založená v roku 1868, svoju činnosť vykonáva vo viac ako 40 krajinách a má popredné postavenie na trhu v USA, Japonsku, Latinskej Amerike, Ázii, Európe a na Strednom východe. Viac informácií nájdete na stránke www.metlife.com, www.metlife.sk.

Informačný servis

Viac k témam: PR, Výsadba stromčekov
Zdroj: SITA.sk – Dobrovoľníci z poisťovne MetLife Slovensko vysadili vo Veľkom Bieli už sto stromčekov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *