Home / SLOVENSKO / Colníci zachytili falošné zberateľské kartičky Pokémon za viac ako 22-tisíc eur (foto)

Colníci zachytili falošné zberateľské kartičky Pokémon za viac ako 22-tisíc eur (foto)

20.4.2023 (SITA.sk) – Bratislavskí colníci zaistili 3508 balíkov napodobenín zberateľských kartičiek Pokémon v hodnote viac ako 22-tisíc eur. Ako informovala hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Bratislava Drahomíra Adamčíková, hliadka príslušníkov finančnej správy z CÚ Bratislava zasahovala v uplynulých dňoch v areáli na ulici Stará Vajnorská.

Zamerali sa na kontrolu motorového vozidla so slovenskou poznávacou značkou, ktorého majiteľom bol 53-ročný občan čínskej národnosti. Colníci ho vyzvali, aby sprístupnil úložný priestor a interiér vozidla, kde sa nachádzali kartónové krabice.

Hliadka pri kontrole vozidla objavila podozrivý tovar, ktorý vykazoval znaky porušovania práva duševného vlastníctva. Išlo o 3 508 balíkov zberateľských kartičiek Pokémon a 184 obalov na karty. Prepravca nevedel k nim predložiť potrebné doklady o pôvode a spôsobe nadobudnutia.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Ak by sa tieto karty pre deti dostali na trh a predali ako originál, škoda by predstavovala 22 692 eur,“ uviedla Adamčíková s tým, že takúto stratu vyčíslil majiteľ ochrannej známky. Vo veci realizujú ďalšie úkony, páchateľovi hrozí pokuta až do výšky 67-tisíc eur, prípadne trestné stíhanie.

Viac k témam: Colníci, Pokémon
Zdroj: SITA.sk – Colníci zachytili falošné zberateľské kartičky Pokémon za viac ako 22-tisíc eur (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na muníciu pre Ukrajinu sa vyzbieralo už viac ako 3,5 milióna eur. O slovenskej zbierke píšu aj zahraničné médiá

Zbierka na múniciu pre Ukrajinu bude aj naďalej pokračovať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *