Home / SLOVENSKO / Slovensko zaplavili žlté narcisy na podporu ľudí s rakovinou

Slovensko zaplavili žlté narcisy na podporu ľudí s rakovinou

20.4.2023 (SITA.sk) – Vo štvrtok 20. apríla sa začala celoslovenská zbierka na podporu ľudí s rakovinou Deň narcisov a potrvá do soboty 22. apríla. Pripravených je viac ako 930-tisíc narcisov určených na pripnutie na odev ako prejav solidarity s onkologickými pacientmi.

Preventívne a vzdelávacie projekty

Do 27. ročníka zbierky sa zapája 700 spoluorganizátorov a 11 500 dobrovoľníkov po celom Slovensku. Vyzbierané peniaze pôjdu na podporu projektov Ligy proti rakovine, ktoré sú určené na podporu onkologických pacientov.

Medzi nimi je napríklad Onkoporadňa, podporné skupiny pre pacientov, príbuzných a pozostalých, parochne pre onkologické pacientky či jednorazový finančný príspevok pre onkologických pacientov, ktorí sa ocitli v dôsledku ochorenia v hmotnej núdzi. Liga proti rakovine organizuje mnohé preventívne a vzdelávacie projekty, pohybové a voľnočasové aktivity pre pacientov.

„Pre onkologických pacientov, ktorým rakovina obráti život naruby, je jeden výnimočný deň v roku, keď im svoju podporu môžeme vyjadriť jednoduchým gestom a pomocou v rámci svojich možností,“ uviedla výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine Eva Kováčová.

Ako môžete prispieť?

Na Slovensku pribudne ročne okolo 40-tisíc onkologických pacientov. Prispieť na podporu ľudí s rakovinou môže každý, a to nielen do pokladničky dobrovoľníkov v uliciach miest, ale aj v obchodných prevádzkach, prostredníctvom SMS v hodnote troch eur na číslo 848 alebo kúpou virtuálneho narcisu v e-shopoch drmax.sk, lelosi.sk, lunys.sk, zachej.sk, zlavadna.sk.

Príspevok možno poslať aj priamo na účet zbierky SK09 0900 0000 0054 5454 5454. U vybraných dobrovoľníkov v uliciach Bratislavy, Martina a Košíc bude možné zaplatiť aj bezhotovostne kartou alebo mobilom cez platobné terminály, ktoré poskytla Nadácia Slovenskej sporiteľne.

Aj Bratislavské módne dni sa budú niesť v znamení Dňa narcisov. Tri doručovacie spoločnosti – DHL, GLS a Packeta – počas Dňa narcisov pribalia k doručovaným zásielkam narcis. Liga proti rakovine pomáha onkologickým pacientom na Slovensku už 33 rokov. Informácie o zbierke možno nájsť na www.dennarcisov.sk.

Viac k témam: Deň narcisov, Rakovina
Zdroj: SITA.sk – Slovensko zaplavili žlté narcisy na podporu ľudí s rakovinou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *