Home / SLOVENSKO / dm pomáha rodinám v núdzi už dvanásť rokov

dm pomáha rodinám v núdzi už dvanásť rokov

18.4.2023 (SITA.sk) – Vďaka projektu Pomôžme deťom darovala dm plienky v celkovej hodnote viac ako 560 tisíc eur.

Za dvanásť rokov darovala spoločnosť dm drogerie markt vďaka projektu Pomôžme deťom 1817 rodinám takmer 55 000 poukazov na plienky v hodnote viac ako 560 000 eur. Projekt dm organizuje v spolupráci s rôznymi charitatívnymi organizáciami pričom aj dvanásty ročník organizuje opäť v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou. Podporuje v ňom 159 rodín, z ktorých 57 nominovali spolupracovníci dm a zvyšné boli doplnené Slovenskou katolíckou charitou. Každá z nich získava ročnú zásobu plienok v podobe 32 ks poukazov na odber plienok značky babylove, pričom jeden poukaz prináleží jednému ľubovoľnému baleniu plienok podľa voľby rodiny. Celková hodnota poukazov, ktoré každá rodina získa, predstavuje sumu 384 eur.

„Už dvanásty rok snažíme byť nápomocní deťom a ich rodičom formou bezplatného poskytnutia plienok značky babylove nakoľko si uvedomujeme, že v ťažkej životnej situácii je každá pomoc vítaná. Teší nás, že aj vďaka odporúčaniam našich spolupracovníkov sa dostane k rodinám, ktoré ju skutočne potrebujú,“ povedala Janka Poláčková, prokuristka spoločnosti dm drogerie mart.

„Dvanásty ročník dm plienkovej pomoci poukazuje na úspešnú a adresnú pomoc charity a dm drogerie markt núdznym. Aj súčasná situácia a rast cien na Slovensku sú dôkazom toho, že čoraz viac rodín sa ocitá v ťažkej životnej situácii, a preto sme radi, že im s naším dlhodobým partnerom vieme pomôcť,“ uviedol Miroslav Dzurech, generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity.

Systém výberu rodín

Na základe zverejnenej výzvy dm mohli v tomto ročníku do projektu, a to najneskôr do 31. októbra 2022, nominovať rodiny samotné filiálky, spolupracovníci centrály alebo centrálneho skladu. Žiadosť o nomináciu rodiny musela spĺňať aspoň jedno z nasledovných kritérií: mohlo ísť buď o rodinu so zdravotne znevýhodneným dieťaťom, respektíve rodičom, žijúcu v hmotnej núdzi, alebo o rodinu s aspoň troma deťmi narodenými v rovnakom termíne. Od spolupracovníkov bolo nakoniec zaevidovaných celkovo 57 žiadostí, z ktorých každá jedna spĺňala stanovené kritériá. Aby bol zachovaný pôvodný princíp projektu tak, že každej filiálke dm prináleží jedna rodina, ktorá býva v jej okolí, zvyšné rodiny boli vybrané do 15. marca 2023 v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou. Celkovo tak dm podporila 159 rodín. Každá z nich získava ročnú zásobu plienok v podobe 32 poukazov na odber plienok značky babylove. Jeden poukaz prináleží jednému ľubovoľnému baleniu plienok podľa voľby rodiny. Celková hodnota poukazov, ktoré každá rodina získa, predstavuje sumu 384 eur.

Informačný servis

Viac k témam: Pomôžme deťom, PR
Zdroj: SITA.sk – dm pomáha rodinám v núdzi už dvanásť rokov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *