Home / SVET / Rusko rozmiestňuje v Kaliningrade ďalšie rakety, môžu niesť aj jadrové hlavice

Rusko rozmiestňuje v Kaliningrade ďalšie rakety, môžu niesť aj jadrové hlavice

HELSINKI 6. februára (WebNoviny.sk) – Rusko rozmiestňuje v Kaliningradskej oblasti dodatočné rakety schopné niesť jadrové hlavice. V pondelok to povedala litovská prezidentka Dalia Grybauskaiteová. Vyjadrila sa tak po tom, ako navštívila vojakov Severoatlantickej aliancie v meste Rukla.

„Zatiaľ, čo tu hovoríme, Rusko v Kaliningrade nastálo inštaluje rakety Iskander,“ uviedla prezidentka, pričom ich označila za hrozbu nielen pre Litvu, ale aj „polovicu všetkých európskych štátov“.

Šéf branno-bezpečnostného výboru ruského parlamentu Vladimir Šamanov rozmiestňovanie rakiet potvrdil. Podľa jeho slov je to odpoveď na posilňovanie vojenskej prítomnosti NATO pri ruských hraniciach, citovali Šamanova ruské agentúry.

Odporúčame:
Američania obvinili Rusov z krytia chemických útokov v Sýrii

Vysoko presné rakety Iskander majú dolet do 500 kilometrov. V ruskej exkláve pri Baltskom mori ich dočasne rozmiestnili počas vojenských manévrov už aj v minulosti.

Viac k témam: Kalinigrad, Litva, rakety Iskander, Rusko
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko rozmiestňuje v Kaliningrade ďalšie rakety, môžu niesť aj jadrové hlavice © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lokomotíva Katka mala v Košiciach vzácneho hosťa, navštívil ju pravnuk jej konštruktéra (video+foto)

Katka je najstaršou prevádzkovanou úzkorozchodnou parnou lokomotívou v strednej Európe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *