Home / SVET / Lavrov v Brazílii poďakoval za „výborné pochopenie“ situácie na Ukrajine a tvrdí, že Rusko chce ukončiť konflikt čo najskôr

Lavrov v Brazílii poďakoval za „výborné pochopenie“ situácie na Ukrajine a tvrdí, že Rusko chce ukončiť konflikt čo najskôr

17.4.2023 (SITA.sk) – Rusko má „záujem“ ukončiť konflikt na Ukrajine „čo najskôr“, povedal minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v pondelok počas tlačovej konferencie so šéfom brazílskej diplomacie Maurom Vieirom v hlavnom meste Brazílie.

Lavrov tiež poďakoval svojim brazílskym kolegom za „výborné pochopenie“ situácie na Ukrajine a povedal, že Rusko je vďačné za „túžbu Brazílie prispieť“ k hľadaniu možných riešení.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Podľa harmonogramu brazílskeho ministerstva zahraničných vecí sa v pondelok očakáva ešte stretnutie ruského ministra zahraničných vecí aj s brazílskym prezidentom Luizom Ináciom Lulom da Silvom.

Ukrajina opakovane tvrdí, že mier v konflikte možno dosiahnuť len vtedy, ak Rusko obnoví hranice krajiny a Kyjiv si vezme naspäť okupovaný polostrov Krym.

„Skutočný mier znamená obnovenie medzinárodne uznávaných hraníc Ukrajiny. Skutočný mier znamená bezpečnú vlasť pre zasiahnutých ľudí na ukrajinskom Kryme,“ povedal ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba minulý týždeň v prejave na konferencii o bezpečnosti Čierneho mora v Bukurešti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Lavrov v Brazílii poďakoval za „výborné pochopenie“ situácie na Ukrajine a tvrdí, že Rusko chce ukončiť konflikt čo najskôr © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ruská armáda zaútočila na infraštruktúru Ivanofrankivskej oblasti, protivzdušná obrana zostrelila všetky drony

Nijaké obete nehlásili.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *