Home / SLOVENSKO / Vyšetrovanie údajného únosu košického notára pokračuje

Vyšetrovanie údajného únosu košického notára pokračuje

17.4.2023 (SITA.sk) – Vyšetrovanie údajného únosu košického notára Vojtecha K. naďalej pokračuje. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré zaslal agentúre SITA. „Vyšetrovanie únosu stále prebieha, už takmer dva roky,“ skonštatoval notár.

Škoda takmer 1,8 milióna eur

Prokurátorka Okresnej prokuratúry Košice I podala ešte vo februári 2022 obžalobu za obzvlášť závažný zločin sprenevery na košického notára Vojtecha K.

Obžalovaný totiž podľa prokuratúry s finančnými prostriedkami, ktoré prijal do notárskej úschovy, nakladal v rozpore s účelom, na ktorý mu boli zverené.

Prevádzal ich na svoje súkromné účty, následne do stávkovej spoločnosti alebo elektronickej peňaženky, prípadne ich zaslal priamo stávkovej spoločnosti. „Svojim klientom tak spôsobil škodu v celkovej výške 1 796 975 eur,“ informovala Generálna prokuratúra SR.

Obeť vydieračského únosu

Obvinený sa podľa prokuratúry v priebehu prípravného konania obhajoval tým, že sa sám stal obeťou vydieračského únosu, pri ktorom mal prísť až o štyri milióny eur a peniaze použil pre tento účel. „Žiadny takýto únos sa však doterajším vyšetrovaním nepotvrdil,“ skonštatovala prokuratúra.

V prípade uznania viny bude prokuratúra pre obžalovaného navrhovať nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní 10 rokov so zaradením do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody s maximálnym stupňom stráženia, trest prepadnutia majetku a ochranný dohľad.

Na hlavnom pojednávaní bude taktiež navrhnuté, aby obvinený uhradil poškodeným spôsobenú škodu a aby súd rozhodol o zaistených finančných prostriedkoch na účtoch, ako aj o zaistenom majetku obvineného v prospech poškodených,“ dodala prokuratúra.

Viac k témam: Notár, Obvinenie, Sprenevera, Súdy
Zdroj: SITA.sk – Vyšetrovanie údajného únosu košického notára pokračuje © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *