Home / SLOVENSKO / Answear.sk pomohol vďaka projektu Wear&Share vysadiť Alej priateľstva

Answear.sk pomohol vďaka projektu Wear&Share vysadiť Alej priateľstva

17.4.2023 (SITA.sk) – Módny obchod Answear.sk spustil minulý rok projekt Wear&Share, ktorý je určený všetkým ľuďom, ktorým záleží na zlepšení stavu našej planéty. Projekt pokrýva celé územie Slovenska a podporuje Nadáciu Ekopolis a jej projekt výsadby stromov „Sadíme budúcnosť„.

Dňa 01. 04. 2023 sa podarilo vďaka projektu Wear&Share, spoločne s Nadáciou Ekopolis a obyvateľmi obce Halič, vysadiť popri cyklochodníku ovocné stromy. Tento úsek dostal od zúčastnených príznačný názov „Alej priateľstva“. Výsadby sa zúčastnilo viac ako 50 miestnych dobrovoľníkov, ktorí mali chuť priložiť ruku k dielu. Motiváciou pre občanov bolo, že vysadený strom mohli venovať niekomu zo svojich blízkych.

Alej priateľstva

Alej priateľstva je názov úseku pozdĺž novovybudovanej cyklotrasy, ktorá spája obec Halič s mestom Lučenec. Časť trasy spájajúcej obec a mesto skrášlilo viac ako 50 miestnych dobrovoľníkov, ktorí spoločne vysadili celkovo vyše 250 ovocných stromov. Pred výsadbou mali možnosť vyplniť formulár, podľa ktorého dala obec vyrobiť originálne venovania. Tie budú zdobiť každý strom. Starosta obce Halič, Alexander Udvardy, riaditeľ nadácie Ekopolis, Peter Medveď a Michaela Garaiová, marketingová špecialitka z Answear.sk sa po poďakovaní navzájom zhodli, že projekt Wear&Share má skutočne zmysel. Starosta dúfa, že ľudia budú na túto udalosť nostalgicky spomínať a jedného dňa tieto stromy poskytnú úkryt pred slnkom a zarodia chutné ovocie.

Projekt Sadíme budúcnosť

Sadíme budúcnosť zapája ľudí do plánovania, výsadby a následnej starostlivosti o stromy, ktoré sú symbolom spolupatričnosti medzi ľuďmi a prírodou. Celkovo program doteraz podporil výsadbu približne 2000 stromov vo viac ako 30 lokalitách po celom Slovensku, za účasti, zhruba, tisícky dobrovoľníkov. Nadácia Ekopolis spojila úsilie chrániť životné prostredie, dlhodobú podporu komunitných projektov a rastúci záujem ľudí o to, ako môžeme reálne pomôcť našej krajine. Ich cieľom je návrat stromov do sídel a otvorenej krajiny, všade tam kde je to potrebné.

Súčasťou projektu môžete byť aj vy!

Myšlienka Wear&Share je veľmi jednoduchá. Stačí sa zaregistrovať na stránke wearshare.answear.sk. Potom zabaľte svoje nepotrebné oblečenie do krabice, objednajte kuriéra, ktorý balík vyzdvihne priamo u vás doma alebo v práci. Answear.sk pokryje všetky náklady spojené s doručením a zároveň podporí Nadáciu Ekopolis a jej projekt „Sadíme budúcnosť„.

Hlavným cieľom projektu je, aby sa darované oblečenie dostalo do opätovného obehu a využil ho niekto, kto ho bude opäť nosiť. Veci môžu byť nové aj použité, ale v dobrom stave. Môžu obsahovať dámske, pánske a detské veci, ako aj doplnky (v pároch, ak ide o topánky alebo rukavice). Nezabudnite, že oblečenie by malo byť čisté a suché, nepoškodené, bez dier, škvŕn a zápachu.

Každý vysadený stromček a každý kilogram oblečenia sa počíta!

„Vaša pomoc prispeje nielen k zníženiu potenciálneho odpadu, ale aj k zvýšeniu počtu stromoradia. Stromy sú totiž účinným spôsobom ochrany pred klimatickými zmenami. Zohrávajú dôležitú úlohu pri zmierňovaní skleníkového efektu tým, že zachytávajú škodlivý oxid uhličitý a premieňajú ho na tak potrebný kyslík.“ – hovorí na záver marketingová špecialistka Answear.sk Michaela Garaiová.

Informačný servis

Viac k témam: Alej priateľstva, PR, Sadíme budúcnosť, Wear&Share
Zdroj: SITA.sk – Answear.sk pomohol vďaka projektu Wear&Share vysadiť Alej priateľstva © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *