Home / SLOVENSKO / Postavenie majetkových práv osôb žijúcich v spoločnej domácnosti by sa od budúceho roka mohlo uľahčiť

Postavenie majetkových práv osôb žijúcich v spoločnej domácnosti by sa od budúceho roka mohlo uľahčiť

14.4.2023 (SITA.sk) – Postavenie týkajúce sa majetkových práv osôb žijúcich v spoločnej domácnosti vrátane nezosobášených párov by sa od 1. januára 2024 mohlo uľahčiť, a to vďaka zákonu o fiduciárnom vyhlásení z dielne Ministerstva spravodlivosti SR.

Ako sa uvádza v predloženom materiáli, návrh zákona má prispieť k zvýšeniu právnej istoty fyzických osôb vo vymedzených životných situáciách. Ďalším sledovaným cieľom je akceptácia hmotnoprávnej a procesnoprávnej autonómie fyzickej osoby zaznamenaním prejavu dôvery voči inej fyzickej osobe bez nutnosti skúmania reálneho stavu vzájomného ekonomického, emocionálneho alebo majetkového vzťahu.

Viac k témam: Návrh zákona, zákon o fiduciárnom vyhlásení
Zdroj: SITA.sk – Postavenie majetkových práv osôb žijúcich v spoločnej domácnosti by sa od budúceho roka mohlo uľahčiť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *