Home / SLOVENSKO / Ďuriš Nicholsonová nevylúčila spojenie Jablka s Demokratmi, ale Hegerovu stranu označila za nečitateľnú (video)

Ďuriš Nicholsonová nevylúčila spojenie Jablka s Demokratmi, ale Hegerovu stranu označila za nečitateľnú (video)

13.4.2023 (SITA.sk) – Spojenie novovznikajúcej strany Jablko, ktorej zakladateľkou je Lucia Ďuriš Nicholsonová, so stranou Demokrati, ktorej šéfom je dočasne poverený premiér Eduard Heger, by bola jednou z možností.

Na tlačovej besede to uviedla Ďuriš Nicholsonová s tým, že predstavitelia oboch subjektov sa o tom rozprávali ešte pred vznikom Demokratov. Na stretnutí taktiež rozoberali programové tézy, štrukturálnu reformu regiónov aj povolebnú spoluprácu s ďalšími politickými stranami.

„Zároveň sme sa však nedopracovali ku konkrétnej dohode. Rokovania prebiehali opakovane aj so stranou Občianski demokrati Slovenska, stretla som sa aj s Mikulášom Dzurindom,“ informovala. Dodala, že na stretnutí s Hegerom zaznel časový rámec, že pre prípadný posun je najlepším termínom priebeh júna.

Ďuriš Nicholsonová však uviedla, že strana Demokrati sa veľmi nepredstavila a je pre ňu nečitateľnou. „To, že sú tam ministri, ktorí sú súčasťou dosluhujúcej vlády, akú to má výpovednú hodnotu? Dnes ministri tvrdia, že majú víziu, ktorú chcú napĺňať po 30. septembri. Prečo to nenapĺňali doteraz?,“ pýta sa zakladateľka Jablka. Dodala, že vie, čo má očakávať od strany Sloboda a Solidarita (SaS), no nie je si istá, či by ju odporučila voličom.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: SITA.sk – Ďuriš Nicholsonová nevylúčila spojenie Jablka s Demokratmi, ale Hegerovu stranu označila za nečitateľnú (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *