Home / šport / Hokej / Bude Juraj Slafkovský hviezdou NHL? Pre experta je podpriemernou draftovou jednotkou, ale ešte ho nezatracuje

Bude Juraj Slafkovský hviezdou NHL? Pre experta je podpriemernou draftovou jednotkou, ale ešte ho nezatracuje

13.4.2023 (SITA.sk) – Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský nemá za sebou takú premiérovú sezónu v zámorskej NHL, aká sa očakáva od jednotky draftu nováčikov.

Aj vinou zranenia kolena odohral 19-ročný Košičan len 39 zápasov v drese tímu Montreal Canadiens, v ktorých nazbieral 10 bodov (4+6). Podľa zámorského experta Coreyho Pronmana z magazínu The Athletic je jeho nízka produktivita sklamaním, ale ešte ho nezatracuje.

„Slafkovský bol podpriemerná draftová jednotka a zatiaľ to vyzerá tak, že celý draft bol podpriemerný. Od Slafkovského by sa mali skôr očakávať výkony ako od typickej dvojky či trojky draftu než od skutočnej jednotky v jeho prvej sezóne vo veku 18 rokov. Slafkovský zapadá niekde medzi bývalé dvojky draftu Andreja Svečnikova a Quintona Byfielda a bližšie k Byfieldovi. Svečnikov je tvrdší a trochu zručnejší ako Slafkovský, je to už skutočná hviezda NHL. Byfield patrí k oporám svojho tímu, ale zrejme nebude hviezda,“ myslí si Pronman.

Odborník však dodáva, že Slafkovský sa môže v profilige etablovať. „Na rozdiel od spomenutých dvoch hráčov, Slafkovského najväčší problém je v tom, že zatiaľ neodohral žiadnu výnimočnú sezónu v klube. Jeho postavenie je založené iba na jeho prednostiach. Je robustný, dobre korčuľuje, má čistý talent a na medzinárodných podujatiach ukázal hernú dominanciu. Podal tam jedinečné výkony. Je veľmi talentovaný, čo napovedá, že bude skvelý hráč v NHL. Stále však váham, či ho označiť za budúcu hviezdu,“ dodal Pronman.

Viac k témam: NHL
Zdroj: SITA.sk – Bude Juraj Slafkovský hviezdou NHL? Pre experta je podpriemernou draftovou jednotkou, ale ešte ho nezatracuje © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *