Home / SLOVENSKO / Advokát obvinený z vraždy Daniela Tupého ostáva vo väzbe, obávajú sa jeho možného úteku

Advokát obvinený z vraždy Daniela Tupého ostáva vo väzbe, obávajú sa jeho možného úteku

11.4.2023 (SITA.sk) – Advokát Adam Puškár obvinený z vraždy študenta Daniela Tupého ostáva vo väzbe. Ako informoval hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak, Krajský súd v Bratislave zrušil uznesenie Okresného súdu Bratislava V a sám rozhodol spôsobom, že obvineného vzal do väzby z dôvodov tzv. útekovej väzby, teda dôvodnej obavy, že by mohol utiecť alebo inak sa vyhýbať trestnému stíhaniu. Hovorca doplnil, že rozhodnutie súdu je právoplatné.

Okresný súd Bratislava V vzal v nedeľu 26. marca do väzby advokáta Adama Puškára, ktorý je obvinený z vraždy Daniela Tupého. Dôvodom je obava z možného úteku a ovplyvňovania svedkov.

Študenta Filozofickej fakulty Univerzity Komenského Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 na Tyršovom nábreží v Bratislave. Osemčlennú skupinku vtedy napadli zozadu viaceré osoby. Tupý zomrel na následky viacerých bodných zranení.

Viac k témam: Súdy, úteková väzba, Vražda Daniela Tupého
Zdroj: SITA.sk – Advokát obvinený z vraždy Daniela Tupého ostáva vo väzbe, obávajú sa jeho možného úteku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Blanárovo ministerstvo chce realizovať kampaň, ktorá zefektívni ochranu detí a mládeže v zahraničí

Rozhodnutie žiť v zahraničí znamená dodržiavať zákony danej krajiny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *