Home / SLOVENSKO / Telo rybára našla polícia bez známok života, príčinou smrti bol pravdepodobne opäť „tichý zabijak“ (foto)

Telo rybára našla polícia bez známok života, príčinou smrti bol pravdepodobne opäť „tichý zabijak“ (foto)

8.4.2023 (SITA.sk) – Bez známok života bolo nájdené telo 48-ročného rybára pri jazere v obci Krivosúd – Bodovka v okrese Trenčín. Ako ďalej na sociálnej sieti informuje trenčianska polícia, podľa doterajších zistení bola pravdepodobnou príčinou smrti muža intoxikácia oxidom uhoľnatým z plynovej fľaše, ktorú mal pri sebe v stane. Presná príčina smrti však bude určená až po vykonaní zdravotno-bezpečnostnej pitvy.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Polícia v Trenčíne začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ uviedla polícia. Zároveň pripomenula, že oxid uhoľnatý je veľmi nebezpečný plyn, pretože nemá žiadny zápach a nie je ho ani vidieť. Z toho dôvodu sa tento plyn nazýva aj „tichý zabijak“, keďže otrava ním prebieha pomaly a nenápadne.

Žiadame preto občanov, aby boli opatrní pri používaní zariadení, pri ktorých dochádza k nedokonalému spaľovaniu dreva alebo fosílnych palív, ako sú plyn a uhlie,“ zdôraznila polícia.

Len na Slovensku podľa polície oxid uhoľnatý zabije ročne desiatky ľudí, a to nielen v zime.

Bez CO senzoru nie je možné zistiť prítomnosť oxidu uhoľnatého. Najväčšie nebezpečenstvo hrozí pri nedostatočne vetraných miestnostiach. Dávajte si preto pozor aj po zime a myslite v prvom rade na svoju bezpečnosť,“ dodala polícia.

Viac k témam: Krimi, Otrava plynom, Oxid uhoľnatý, Rybár, trenčianska polícia
Zdroj: SITA.sk – Telo rybára našla polícia bez známok života, príčinou smrti bol pravdepodobne opäť „tichý zabijak“ (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Minister Raši a Remišová sú ako dvaja kohúti a nič si nedarujú (video)

Namiesto rozvoja a prosperity Slovenska podľa poslankyne hrozí úplné stopnutie európskych peňazí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *