Home / SVET / Kde, kedy a ako sa začne ukrajinská protiofenzíva? Plán pozná najviac päť osôb a vojaci čakajú na tú správnu chvíľu

Kde, kedy a ako sa začne ukrajinská protiofenzíva? Plán pozná najviac päť osôb a vojaci čakajú na tú správnu chvíľu

7.4.2023 (SITA.sk) – Plán protiofenzívy ukrajinských ozbrojených síl zameranej na oslobodenie Ruskom okupovaných území nepozná viac ako päť osôb.

V rozhovore pre Rádio Slobodná Európa to povedal tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Oleksij Danilov.

Ukrajinci si to všimnú

Na otázku, či existuje napríklad dátum začiatku protiofenzívy, Danilov odpovedal: „Môžem povedať, že dnes je veľmi obmedzený počet ľudí, ktorí majú informácie o tom, kde, kedy a ako budú iniciované určité akcie na našom území. Nie viac ako tri až päť ľudí. A keď nejakí ľudia robia určité vyhlásenia, majte na pamäti, že to nemusí byť pravda.“

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Danilov v súvislosti s očakávanou protiofenzívou poznamenal, že „kde, kedy a v akom čase“ je úplne dôverná otázka, ale Ukrajinci si podľa neho všimnú, keď „všetko začne“.

Apríl alebo máj

Ukrajinský minister obrany Oleksij Reznikov koncom marca uviedol, že generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl plánuje viesť protiofenzívu na viacerých frontoch, všetko však závisí od poveternostných podmienok.

Na „správnu chvíľu“ čakajú aj ukrajinské jednotky a Reznikov verí, že sa tak stane v apríli alebo máji.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Kde, kedy a ako sa začne ukrajinská protiofenzíva? Plán pozná najviac päť osôb a vojaci čakajú na tú správnu chvíľu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dobré vzťahy s Ruskom? Najskôr o 50 rokov, vraví expremiér Dzurinda

Podľa bývalého slovenského premiéra to bude trvať tak, ako vysporiadanie vzťahov medzi NSR a NDR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *