Home / SLOVENSKO / NAKA obvinila bývalého generálneho prokurátora Trnku pre prepustenie Majského z väzby

NAKA obvinila bývalého generálneho prokurátora Trnku pre prepustenie Majského z väzby

6.4.2023 (SITA.sk) – Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Obvinenie sa týka zneužitia právomoci pri prepustení podnikateľa Jozefa Majského z väzby v roku 2004.

Dobroslav Trnka 3. augusta toho roku vydal písomný pokyn na jeho prepustenie, a to aj napriek tomu, že s tým nesúhlasili dvaja prokurátori Krajskej prokuratúry v Košiciach, ktorí dozerali na stíhanie. Informácie priniesol týždenník Plus 7 dní.

NAKA v obvinení skonštatovala, že Dobroslav T. pokyn vydal navzdory tomu, že v danom čase nemal k dispozícii vyšetrovací spis. V obvinení z 30. marca tiež píše, že pokyn bol vydaný v rozpore s opakovanými rozhodnutiami súdov o tom, že u Majského pretrvávajú zákonné dôvody väzby, a tiež napriek tomu, že Dobroslav Trnka mal vedomosť o tom, že zákonné dôvody väzby pretrvávajú aj podľa dozorujúcich prokurátorov. V predmetnom pokyne uviedol, že na seba preberá plnú zodpovednosť za Majského prepustenie z väzby.

Viac k témam: Generálny prokurátor, Obvinenie, Súdy
Zdroj: SITA.sk – NAKA obvinila bývalého generálneho prokurátora Trnku pre prepustenie Majského z väzby © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *