Home / SVET / Varšava podľa poľského prezidenta už Kyjevu odovzdala štyri stíhačky MiG-29

Varšava podľa poľského prezidenta už Kyjevu odovzdala štyri stíhačky MiG-29

5.4.2023 (SITA.sk) – Poľský prezident Andrzej Duda uviedol, že jeho krajina pripravila osem stíhačiek MiG-29 pre Ukrajinu. Oznámil to v stredu vo Varšave na spoločnej tlačovej konferencii so svojim ukrajinským partnerom Volodymyrom Zelenským. Duda konštatoval, že štyri stíhačky už Poľsko Kyjevu v uplynulých mesiacoch dodalo a štyri sa teraz prepravujú. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Ďalších šesť stíhačiek MiG-29 sa v súčasnosti pripravuje a „môžu byť prepravené pomerne skoro“. Poľský prezident zároveň naznačil, že v budúcnosti bude môcť Poľsko odovzdať Ukrajine celú svoju flotilu stíhačiek MiG-29 po tom, ako poľské letecké sily dostanú nové stroje. Tento budúci transfer by mal obsahovať stíhačky MiG, ktoré sa v súčasnosti modernizujú podľa štandardov NATO. „Pokiaľ ide o odovzdanie modernizovaných stíhačiek, potrebný bude súhlas spojencov, hlavne súhlas USA,“ dodal Duda.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, stíhacie lietadlá MiG-29
Zdroj: SITA.sk – Varšava podľa poľského prezidenta už Kyjevu odovzdala štyri stíhačky MiG-29 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Proces integrácie do Únie bol šprint, podľa „maratónca“ Dzurindu slovenský národ spyšnel

Mikuláš Dzurinda vymenoval aj päť míľnikov, ktoré podľa neho najvýraznejšie determinujú posledných 20 rokov Európskej únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *