Home / SLOVENSKO / Heger smeruje na rokovanie do Banskej Štiavnici, bude sa zaoberať finančnou pomocou pri následkoch požiaru

Heger smeruje na rokovanie do Banskej Štiavnici, bude sa zaoberať finančnou pomocou pri následkoch požiaru

5.4.2023 (SITA.sk) – Pomocou pri odstraňovaní následkov ničivého marcového požiaru sa na stredajšom výjazdovom rokovaní v Banskej Štiavnici bude zaoberať vláda SR. Pred zasadnutím sa poverený premiér Eduard Heger stretne s primátorkou mesta Nadeždou Babiakovou a spolu si pozrú aktuálny stav budov zasiahnutých požiarom. Samotné rokovanie vlády sa uskutoční o 11:00 v Kultúrnom centre na Kammerhofskej 1.

V Banskej Štiavnici na Námestí Svätej Trojice horela v sobotu 18. marca historická budova nazývaná „Banka lásky“. Požiar tiež závažne poškodil budovu Berggericht. Zamestnancom Slovenského banského múzea sa podarilo spolu s dobrovoľníkmi a zasahujúcimi zložkami vypratať Galériu Jozefa Kollára. Celkovo oheň zasiahol a poškodil sedem budov, zhoreli strechy a v niekoľkých budovách aj viaceré poschodia.

Poverený premiér na mieste počas hasenia požiaru prisľúbil finančné prostriedky na riešenie vzniknutej situácie a odstránenie havarijného stavu objektov. Zároveň avizoval výjazdové rokovanie vlády v Banskej Štiavnici. Pomoc od ministerstva životného prostredia už dostala Základná umelecká škola, ktorá sídli v jednej z poškodených budov.

Ministerstvo jej poskytlo do dočasného užívania bývalú budovu generálneho riaditeľstva Slovenského vodohospodárskeho podniku. Drevo na poškodené krovy a strechy budov poskytnú po dohode s primátorkou Nadeždou Babiakovou členské spoločnosti Drevárskej sekcie Zväzu spracovateľov dreva SR spolu so štátnym podnikom Lesy SR.

Viac k témam: Požiar v Banskej Štiavnici, Premiér Slovenskej republiky, Výjazdové rokovanie
Zdroj: SITA.sk – Heger smeruje na rokovanie do Banskej Štiavnici, bude sa zaoberať finančnou pomocou pri následkoch požiaru © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *