Home / SLOVENSKO / Heger: Do Bratislavy priniesli slobodu sovietske vojská a vojaci, ktorí boli za ňu ochotní položiť život (foto)

Heger: Do Bratislavy priniesli slobodu sovietske vojská a vojaci, ktorí boli za ňu ochotní položiť život (foto)

4.4.2023 (SITA.sk) – Do Bratislavy priniesli slobodu sovietske vojská a vojaci, ktorí boli za našu slobodu ochotní položiť život. Uviedol to pre médiá dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger (Demokrati) po pietnom kladení vencov pri príležitosti 78. výročia oslobodenia Bratislavy.

„Žiaľ, aj v 21. storočí musia za slobodu platiť naši susedia svojimi životmi. Vidíme, že sloboda je krehká, preto si ju vždy musíme vážiť. Taktiež si treba uvedomiť, že práve v sovietskej armáde boli aj vojaci ukrajinskej národnosti,“ povedal Heger.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Výročie 78. rokov od oslobodenia Bratislavy (fotografie)

Dodal, že je úplne prirodzené stáť na strane tých, ktorí o svoju slobodu bojujú a ktorých sloboda bola napadnutá.

„Je smutné, že dnes chce ruská armáda zobrať slobodu Ukrajincom. Som rád, že Slovensko stojí na správnej strane dejín, tak, ako sovietska armáda stála na správnej strane dejín počas 2. svetovej vojny. Pomáhame Ukrajine získať svoju slobodu späť,“ doplnil premiér.

Viac k témam: Predseda vlády, Výročie oslobodenia mesta
Zdroj: SITA.sk – Heger: Do Bratislavy priniesli slobodu sovietske vojská a vojaci, ktorí boli za ňu ochotní položiť život (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili. Do školy zavítali známi influenceri v rámci preventívneho projektu H3KNISA a na viacerých workshopoch v malých skupinkách debatovali na rôzne témy, o ktoré sa zaujímajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *