Home / SLOVENSKO / Úradnícka vláda Čaputovej by nezískala podporu, myslí si Krajniak a Gröhling označil NR ako odtrhnutú z reťaze

Úradnícka vláda Čaputovej by nezískala podporu, myslí si Krajniak a Gröhling označil NR ako odtrhnutú z reťaze

1.4.2023 (SITA.sk) – Dočasne poverený minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) si myslí, že úradnícka vláda prezidentky SR Zuzany Čaputovej by nezískala podporu Národnej rady SR.

Prehĺbil by sa chaos

Ako ďalej uviedol v diskusnej relácii Sobotné dialógy RTVS, prehĺbil by sa tým chaos o ďalší prvok, ktorý by bol na politickej scéne.

„Podporujeme takú vládu, ktorú považujeme za dobrú a plní náš program. Aj túto vládu podporujeme preto, lebo náš program splnila,“ tvrdí Krajniak.

Podpredseda strany Sloboda a Solidarita Branislav Gröhling v relácii uviedol, že liberáli by úradnícku vlády v parlamente podporili.

Zároveň tvrdí, že národná rada je veľmi nevyspytateľná, až odtrhnutá z reťaze. „Je to besný parlament, neviete, čo príde každý deň, kto podá aký pozmeňujúci návrh,“ myslí si exminister školstva.

Neoprávnená manipulácia

Z výsledkov minuloročnej kontroly NBÚ na ministerstve vyplýva, že Mikulec opakovane neoprávnene manipuloval s utajovanými informáciami.

Zákon mal porušiť 29-krát a dostal sa k utajovaným informáciám, ktoré sa týkajú NATO alebo Európskej únie. Na situáciu reagovala i prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorá opätovne uvažuje o vymenovaní úradníckej vlády.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, Prezidentka SR, Sobotné dialógy, Úradnícka vláda
Zdroj: SITA.sk – Úradnícka vláda Čaputovej by nezískala podporu, myslí si Krajniak a Gröhling označil NR ako odtrhnutú z reťaze © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vyššie štandardy bývania pre rómske komunity? Ficova vláda vyčlenila takmer šesť miliónov eur na usporiadanie vlastníctva 

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity pripravil a vyhlásil výzvu v nadväznosti na programové obdobie 2014-2020.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *