Home / SLOVENSKO / Unilabs Slovensko otvára najmodernejšie laboratórium v nemocnici Bory

Unilabs Slovensko otvára najmodernejšie laboratórium v nemocnici Bory

30.3.2023 (SITA.sk) – Najmodernejšia nemocnica na Slovensku si zaslúži najmodernejšie laboratórium. Popri jej otvorení sa v rámci nej otvára aj laboratórium siete Unilabs Slovensko, ktoré bude primárne slúžiť pre potreby nemocnice.

Slovensko má novú nemocnicu aj nové diagnostické laboratórium. Viac ako 500 m2 plochy v nemocnici Bory zaberá prevádzka spoločnosti Unilabs Slovensko. Pre pacientov a lekárov tak bude poskytovať komplexné laboratórne a diagnostické služby v oblasti klinickej biochémie, hematológie, serológie, mikrobiológie, patológie a genetiky. Veľkou výhodou je prepojenie na nemocničný systém potrubnej pošty, kedy sa vzorka dostane takmer okamžite do laboratória, kde sa môže realizovať analytika. „Vďaka laboratóriu priamo v nemocnici a využívaniu digitálnej platformy lekármi, budú výsledky dostupné ihneď po analýze a následnej klinickej validácii. Digitalizácia a prepojenie laboratórnej techniky s platformou, ktorú využívajú lekári eliminuje ľudský faktor a spoľahlivo tak zabezpečuje bezchybný prenos výsledkov k pacientovi a ku klientom nemocnice,“ hovorí Veronika Dudová, vedúca nového laboratória Unilabs Slovensko na Boroch.

Nové laboratórium klinickej biochémie a hematológie spolu s laboratóriom patologickej anatómie je vybavené najmodernejšou technikou od dodávateľov Siemens, Roche, Mindray, Sysmex, BioG, Biomerieeux. Novinkou bude 10 doteraz neponúkaných vyšetrení, ako sú napríklad liečivá a rozšírenie toxikologických vyšetrení z krvi a moču pacienta.

Rok 2023 je pre nás veľmi dôležitý v zmysle nového nastavenia firemnej stratégie a plánov. Jeden z dôležitých pilierov je aj modernizácia vybavenia vo všetkých našich laboratóriách, a preto som obzvlášť hrdý, že môžeme našim zákazníkom ponúknuť najmodernejšie prevádzky na Slovensku, vrátane nového diagnostického laboratória v nemocnici Bory“

Pripomína generálny riaditeľ Unilabs Slovensko Stanislav Čársky.

Unilabs Slovensko chystá na tento rok aj spustenie druhej plnoautomatickej analytickej linky Aptio, ktorá dokáže za hodinu realizovať 8720 vyšetrení. V prvom polroku 2023 sa otvoria aj brány najmodernejšieho odberného miesta pre samoplatiacich pacientov lab.online v bratislavskom projekte NIDO.

ZAUJÍMAVOSTI:

Vďaka laboratóriu priamo v nemocnici sú vzorky doručované expresne potrubnou poštou a výsledky po analýze a klinickej validácii sú zasielané digitálne. Lekár tak dostáva kľúčové informácie najrýchlejšie, ako je to v súčasnosti možné.
Je to najmodernejšie laboratórium Unilabs na Slovensku. Na ploche viac ako 500 m2 sa poskytujú komplexné laboratórne a diagnostické služby v oblasti klinickej biochémie, hematológie, serológie, mikrobiológie, patológie a genetiky.
Vďaka novému laboratóriu pribudlo Unilabsu Slovensko 10 nových vyšetrení na rôzne liečivá, ale aj rozšírenie toxikologických vyšetrení z krvi a moču pacienta.

NOVÉ VYŠETRENIA V PONUKE UNILABS SLOVENSKO:

Vyšetrenie liečiv v krvi

Amikacín – AMIK
Lamotrigin – LAMO
Levetiracetam – LEVE
Metotrexát – METO
Fenytoin – FENY
Paracetamol – PARA
Salicyláty – SALI
Sérové barbituráty – BARB
Benzodiazepíny – BENZ
Sérové tricyklické antidepresíva – TRIAN

Informačný servis

Viac k témam: Bory, Laboratórium, nemocnica Bory, PR
Zdroj: SITA.sk – Unilabs Slovensko otvára najmodernejšie laboratórium v nemocnici Bory © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *