Home / SLOVENSKO / Naď zvažuje podať trestné oznámenie na Fica, obvinenie zo sabotáže vraj už nie je sranda

Naď zvažuje podať trestné oznámenie na Fica, obvinenie zo sabotáže vraj už nie je sranda

27.3.2023 (SITA.sk) – Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (Demokrati) bude oslovovať členov vlády SR, ktorí jednohlasne odsúhlasili dodanie stíhačiek MiG-29 Ukrajine, aby všetci podali na Roberta Fica (Smer-SD) trestné oznámenie za falošné obvinenie. Uviedol to v diskusnej relácii Braňo Závodský Naživo Rádia Expres.

Vláda dodanie jednohlasne odsúhlasila

Akonáhle dostaneme oznámenie, že bol nejaký krok urobený, tak za seba určite môžem povedať, že to spravím a verím, že ďalší členovia vlády sa pridajú. Obviňovať vládu, ktorá jednohlasne odsúhlasila medzivládnu dohodu zo sabotáže už nie je sranda. Nech potom Fico dokáže, akým spôsobom sme tú sabotáž zrealizovali a keď nie, nech pyká za svoje skutky,“ tvrdí Naď.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) v pondelok plánuje podať trestné oznámenie na členov vlády v súvislosti s darovaním stíhačiek MiG-29 Ukrajine. Trestné oznámenie sa má týkať podozrenia zo zneužívania právomoci verejného činiteľa, porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku a sabotáže.

Ide o neužitie právomoci?

Uviedol to šéf Smeru-SD Robert Fico v nedeľnej diskusnej relácii Na telo na Markíze. Fico je presvedčený, že poverená vláda Eduarda Hegera nemala kompetencie na to, aby mohla schváliť darovanie stíhačiek a konala protiústavne. Na Facebooku v nedeľu večer napísal, že ani sto amerických helikoptér nič nezmení na tom, že naše stíhačky boli na Ukrajinu darované hrubým porušením Ústavy SR.

Pre nás táto téma ani náhodou neskončila a budeme trvať na jej kvalifikovanom prešetrení, keďže na Slovensku nie je jeden jediný súdny právnik, ktorý by tvrdil, že to odvolaná Hegerova vláda mohla spraviť,“ uviedol.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2023/03/a-o-dostane-slovensko-od-usa-za-mig-y-29-pre-ukrajinu.mp4

Viac k témam: Minister obrany, rusko-ukrajinský konflikt, sabotáž, Stíhačky MiG-29, Trestné oznámenie, Trestné stíhanie, Ústava SR, Zneužitie právomoci verejného činiteľa
Zdroj: SITA.sk – Naď zvažuje podať trestné oznámenie na Fica, obvinenie zo sabotáže vraj už nie je sranda © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Paradajs Photo Fest – Banská Štiavnica vstupuje na scénu medzinárodných fotografických festivalov

Paradajs Photo Fest je medzinárodný festival súčasnej fotografie a príbuzných médií, ktorý vypukne v Banskej Štiavnici 17. 5. 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *