Home / SLOVENSKO / Colníci našli v dodávke ukrytých 1 570 balíčkov pašovaných cigariet, stopu označil služobný pes

Colníci našli v dodávke ukrytých 1 570 balíčkov pašovaných cigariet, stopu označil služobný pes

27.3.2023 (SITA.sk) – Príslušníkom finančnej správy z Colného úradu (CÚ) Bratislava sa podarilo aj za pomoci ich služobného psa objaviť v dodávke s ukrajinským evidenčným číslom 1 570 kusov nelegálnych balení cigariet.

Ukryté v interiéri dodávky

Ako informovala hovorkyňa CÚ Bratislava Drahomíra Adamčíková, ukryté boli v rôznych skrýšach v interiéri vozidla – v dutine pod zadnými sedadlami, ale aj v strope za televízorom.

Hliadka príslušníkov z CÚ Bratislava kontrolovala autá vstupujúce na územie Slovenska cez diaľničný hraničný priechod Čunovo – Rajka. Vo večerných hodinách zastavili striebornú dodávku s ukrajinským evidenčným číslom, ktoré šoféroval 34-ročný vodič.

Cigarety odhalil služobný pes

Do kontroly auta a jeho interiéru zapojili colníci aj služobného psa Jenu, vycvičeného na vyhľadávanie tabaku a tabakových výrobkov. Pes odhalil 31 400 kusov cigariet, čo znamená 1 570 kusov spotrebiteľských balení. Predbežný únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov vyčíslili na viac ako 4-tisíc eur.

Vodič dodávky priznal vlastníctvo cigariet. „Na výzvu hliadky nevedel preukázať pôvod a spôsob nadobudnutia cigariet,“ uviedla Adamčíková s tým, že nakoľko vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu bol prípad odovzdaný vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy.

Viac k témam: Colná kontrola, Nelegálna činnosť, Pašovanie cigariet, Služobný pes, Trestný čin
Zdroj: SITA.sk – Colníci našli v dodávke ukrytých 1 570 balíčkov pašovaných cigariet, stopu označil služobný pes © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *