Home / šport / Hokej / Video: „Zlatí rytieri“ otočili zápas vo Washigtone, v kanadskom derby triumf Montrealu

Video: „Zlatí rytieri“ otočili zápas vo Washigtone, v kanadskom derby triumf Montrealu

NEW YORK 5. februára (WebNoviny.sk) – Nováčik severoamerickej hokejovej NHL Vegas Golden Knights pokračuje vo svojom skvelom ťažení, keď v nedeľňajšom zápase zdolal domáci Washington 4:3.

Tím z hlavného mesta trikrát viedol, hosťom sa zakaždým podarilo vyrovnať a v záverečnej tretine rozhodol o triumfe „rytierov“ Alex Tuch.

Dvoma gólmi sa na víťazstve Vegas podieľal Reilly Smith a stal sa prvou hviezdou duelu. Knights vo svojej úvodnej sezóne v NHL kraľujú Západnej konferencii so štvorbodovým náskokom pred Winnipegom, navyše majú zápas k dobru.

Odporúčame:
Jágr sa pri návrate do Česka zaskvel troma asistenciami, Nedvěd sa rozlúčil dvoma bodmi

V divíznom derby dvoch kanadských tímov si Montreal na vlastnom ľade poradil s Ottawou 4:1. Senátori otvorili skóre v úvode druhej tretiny zásluhou Mika Hoffmana.

„Habs“ však dokonale potrestali štvorminútové vylúčenie Erika Karlssona a v priebehu 98 sekúnd otočili stav stretnutia – presadili sa Jeff Petry a Artturi Lehkonen. Druhý menovaný v závere strednej časti hry pridal tretí zásah Montrealu. Definitívu dal výsledku tri minúty pred koncom zápasu Tomáš Plekanec.

Ani jednému z týchto tímov sa v tejto sezóne nedarí: Canadiens sú 14., Senators dokonca pätnásty v tabuľke Východnej konferencie.

Sumáre NHL

nedeľa

Washington – Vegas 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)
Góly: 8. Stephenson (Beagle, Niskanen), 29. Niskanen (Kuznecov, Orlov), 41. N. Bäckström (Djoos, Burakovskij) – 17. Carpenter (Bellemare, Schmidt), 39. Reilly Smith (Tuch, Audy-Marchessault), 50. Reilly Smith, 55. Tuch (Carpenter, Bellemare)

Carolina – San Jose 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
Góly: 18. Aho (J. Staal) – 5. Maier (Donskoi, Burns), 20. Tierney (M. Karlsson, Bödker), 33. Burns (Ward, J. Ryan)

Montreal – Ottawa 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
Góly: 27. Petry (Pacioretty, Galchenyuk), 28. Lehkonen (Scherbak, Mete), 39. Lehkonen (Plekanec, Gallagher), 57. Plekanec – 23. Hoffman

Viac k témam: hokej, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: „Zlatí rytieri“ otočili zápas vo Washigtone, v kanadskom derby triumf Montrealu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nitra potvrdila majstrovskú fazónu v Trenčíne, prvý hetrik sezóny strelil Popradčan Centazzo

Dukla na úvod sezóny pocítila silu majstrovskej Nitry a podľahla 2:7 (0:2, 0:2, 2:3).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *