Home / EKONOMIKA / Zelenskyj sa stretol s delegáciou Svetovej banky, Ukrajina potrebuje na obnovu najmenej 411 miliárd dolárov

Zelenskyj sa stretol s delegáciou Svetovej banky, Ukrajina potrebuje na obnovu najmenej 411 miliárd dolárov

24.3.2023 (SITA.sk) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v piatok stretol delegáciou Svetovej banky pod vedením viceprezidentky pre Európu a strednú Áziu Anny Bjerdeovej.

Podľa úradu ukrajinského prezidenta účastníci stretnutia diskutovali o projektoch financovania zotavenia Ukrajiny, ktoré koordinuje Svetová banka.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ide hlavne o projekty v oblasti dopravy, energetickej infraštruktúry a zdravotníctva. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Zelenskyj zdôraznil naliehavosť pomoci Ukrajine pri obnove zničených infraštruktúrnych zariadení, predovšetkým obytných budov a vzdelávacích inštitúcií.

Podľa Svetovej banky Ukrajina v dôsledku škôd spôsobených prvým rokom ruskej vojny potrebuje na obnovu a rekonštrukciu najmenej 411 miliárd dolárov.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Zelenskyj sa stretol s delegáciou Svetovej banky, Ukrajina potrebuje na obnovu najmenej 411 miliárd dolárov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *