Home / EKONOMIKA / Odložiť voľby na september bolo podľa Šimečku chybou. Strany vyzýva, aby spolupracovali aspoň pri čerpaní z Plánu obnovy

Odložiť voľby na september bolo podľa Šimečku chybou. Strany vyzýva, aby spolupracovali aspoň pri čerpaní z Plánu obnovy

22.3.2023 (SITA.sk) – Predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka vyzval parlamentné politické strany, aby spolu pracovali aspoň pri čerpaní finančných zdrojov z Plánu obnovy a odolnosti.

Poukázal na to, že poslanci koalície aj opozície už odmietli tri dôležité reformné zákony, ktoré sú podmienkou pre čerpanie vyše 1,7 miliardy eur z Plánu obnovy. Zdôraznil, že nesmieme dovoliť, aby pokračujúci chaos a konflikty premárnili miliardy, ktoré sú určené pre budúcnosť krajiny.

„Slovensko dostalo veľkú šancu, a neschopnosť koalície dohodnúť sa nesmie viesť k jej zahodeniu. Vyzývam preto všetkých lídrov politických strán, aby aspoň v prípade čerpania zdrojov z Plánu obnovy začali spolupracovať,” adresoval Šimečka politikom.

Ako ďalej dodal, tento týždeň sa potvrdilo, že odložiť predčasné voľby na september bolo chybou. Slovensko si podľa neho nemôže dovoliť prežiť ďalších viac ako šesť mesiacov v stave úplného politického rozkladu. Šimečka podčiarkuje, že Plán obnovy má naštartovať budúcnosť Slovenska ako úspešnej, modernej európskej krajiny a politické strany by preto mali prekonať svoje rozdiely a podporiť všetky dôležité reformné zákony, ktoré sú podmienkou pre čerpanie európskych peňazí.

„Progresívne Slovensko je pripravené tieto zákony podporiť. Máme však iba jedného poslanca. Poverený premiér Heger sa už nesmie len prizerať, musí prevziať skutočnú zodpovednosť,“ uzavrel šéf progresívcov.

Viac k témam: Čerpanie eurofondov, Plán obnovy a odolnosti, Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: SITA.sk – Odložiť voľby na september bolo podľa Šimečku chybou. Strany vyzýva, aby spolupracovali aspoň pri čerpaní z Plánu obnovy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *