Home / SLOVENSKO / Súd so Žigom pokračuje výsluchom svedkov, predvolali aj Tigra

Súd so Žigom pokračuje výsluchom svedkov, predvolali aj Tigra

21.3.2023 (SITA.sk) – Na pôde Špecializovaného trestného súdu v Pezinku v utorok pokračuje hlavné pojednávanie so Štefanom Žigom,  príbuzným bývalého ministra hospodárstva a životného prostredia Petra Žigu.

Petrov vypovedá vo viacerých kauzách

Štefan Žiga je stíhaný pre trestný čin podplácania. Súd na utorňajšie pojednávanie predvolal troch svedkov vrátane Petra Petrova prezývaného Tiger, ktorý vypovedá ako svedok vo viacerých medializovaných kauzách.

Konkrétne mal podľa obžaloby Štefan Žiga podplácať bývalého šéfa finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Bernarda Slobodníka. Obžalovaný však obvinenia odmieta.

Zrušenie obvinenia cez paragraf 363

Štefan Žiga bol pôvodne obvinený, že odovzdal úplatky 175-tisíc eur. Tie mali v období rokov 2016 až 2020 smerovať bývalému šéfovi Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernardovi Slobodníkovi, ale aj bývalému šéfovi Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovítovi Makóovi.

Vo veci podplácania Makóa však nakoniec Generálna prokuratúra SR prostredníctvom paragrafu 363 Trestného poriadku zrušila Štefanovi Žigovi obvinenie. Peniaze pre Slobodníka sa mali týkať vyšetrovania kauzy známej ako Valčeky, v ktorej išlo o nadmerné odpočty DPH.

Slobodník pred súdom vypovedal ako svedok v januári, pričom potvrdil tvrdenia v obžalobe. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Matúš Harkabus zároveň uviedol, že v tejto veci bolo Slobodníkovi podmienečne zastavané trestné stíhanie, ktoré bolo vedené vo veci prijímania úplatku.

Viac k témam: Paragraf 363 Trestného poriadku, Súdy
Zdroj: SITA.sk – Súd so Žigom pokračuje výsluchom svedkov, predvolali aj Tigra © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *