Home / SLOVENSKO / IKEA sťahuje z predaja jednu známu hračku, deťom hrozí riziko udusenia sa (foto)

IKEA sťahuje z predaja jednu známu hračku, deťom hrozí riziko udusenia sa (foto)

21.3.2023 (SITA.sk) – IKEA sťahuje z predaja viacfarebnú hru na rybačku BLAVINGAD pre možné riziko udusenia sa. Spoločnosť vyzýva všetkých zákazníkov, ktorí vlastnia viacfarebnú hru na rybačku BLAVINGAD, aby ju prestali používať a kontaktovali obchodný dom IKEA so žiadosťou o vrátenie peňazí v plnej výške.

Informuje o tom v tlačovej správe hovorkyňa IKEA Alexandra Strapáková, podľa ktorej je bezpečnosť zákazníkov pre spoločnosť najvyššou prioritou.

„IKEA využíva pri vývoji svojich výrobkov prísny program testovania a hodnotenia rizík, aby sa uistila, že výrobky spĺňajú všetky príslušné zákony a normy na trhoch, na ktorých sa predávajú. Napriek tomu sa nám dostala do pozornosti informácia o tom, že na tejto hračke sa môžu uvoľniť drobné nity, ktoré predstavujú riziko udusenia sa, a to najmä pre menšie deti,“ uviedla Strapáková na margo stiahnutia hračky z predaja.

Viacfarebnú hru na rybačku BLAVINGAD je možné vrátiť v obchodnom dome IKEA, kde budú zákazníkom vrátené peniaze v plnej výške. Doklad o kúpe (pokladničný blok) nie je nutné predložiť. IKEA sa ospravedlňuje za akékoľvek nepríjemnosti, ktoré môže toto stiahnutie z predaja spôsobiť.

Viac k témam: Nebezpečný výrobok
Zdroj: SITA.sk – IKEA sťahuje z predaja jednu známu hračku, deťom hrozí riziko udusenia sa (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *