Home / SLOVENSKO / Spolupráca so SaS sa osvedčila, OKS ponúka sulíkovcom do volieb Dostála a troch ďalších kandidátov

Spolupráca so SaS sa osvedčila, OKS ponúka sulíkovcom do volieb Dostála a troch ďalších kandidátov

20.3.2023 (SITA.sk) – Občianska konzervatívna strana (OKS) má záujem pokračovať v partnerskej spolupráci so stranou Sloboda a Solidarita (SaS).

Kandidačná listina

Na septembrových predčasných voľbách sa zúčastní prostredníctvom štyroch kandidátov na kandidačnej listine SaS. Vyplýva to zo záverov sobotného republikového snemu strany v Nitre.

OKS mala v predošlých dvoch volebných obdobiach zastúpenie v poslaneckom klube SaS v osobe predsedu strany Ondreja Dostála a podpredsedu Radovana Kazdu.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Republikový snem skonštatoval, že doterajšia korektná spolupráca medzi občianskymi konzervatívcami a liberálmi sa osvedčila.

Deklaroval vôľu pokračovať v nej aj naďalej, a to prostredníctvom štyroch kandidátov na kandidátnej listine SaS, ktorými sú Ondrej Dostál, Radovan Kazda, Martin Mlýnek a Slavomíra Henčeková.

Domáca politika

„OKS je stranou občianskou, demokratickou a pravicovou. Naďalej mieni presadzovať princípy liberálnej parlamentnej demokracie a obhajobu takej spoločnosti, ktorá si ctí ľudské práva, individuálne slobody, súkromné vlastníctvo a slobodný trh,“ informoval kancelár OKS Matej Števove.

Strana si uvedomuje, že Slovensko nutne potrebuje, aby v parlamente a vláde boli zastúpené také politické strany, ktoré budú mať v zahraničnopolitickej orientácii jasný euroatlantický kompas a v domácej politike budú presadzovať ekonomické a spoločenské reformy, ktoré vrátia Slovensko naspäť na trajektóriu napredovania.

Dôsledne bude presadzovať stabilizáciu a konsolidáciu verejných financií a zároveň nezvyšovanie už dnes vysokého daňového a odvodového zaťaženia obyvateľstva a podnikateľov. Riešenia rastúceho deficitu verejných financií treba podľa OKS hľadať v reformách verejného sektora, decentralizácii a privatizácii.

„OKS bude požadovať, aby sa prijali také stratégie, ktoré budú smerovať k vyrovnanému štátnemu rozpočtu už počas nasledujúceho volebného obdobia. V tomto hodnotovom nastavení ostáva pre nás SaS naďalej najbližším partnerom,“ uviedol Števove.

Demokracia a autokracia

Ako ďalej dodal, OKS nezabúda na to, že v septembri 2023 si Slovensko pripomína štvrťstoročie od volieb, v ktorých občania odmietli pokračovanie vlády Vladimíra Mečiara.

V tohtoročných septembrových voľbách budeme podľa občianskych konzervatívcov opäť rozhodovať o tom, či sa na dejinnej križovatke medzi demokraciou a autokraciou Slovensko vyberie správnou cestou.

Strana preto mieni v prípade pôsobenia v parlamente po septembrových voľbách podporovať len takú vládu, ktorá nebude pozostávať alebo sa nebude opierať o hlasy extrémistov a fašistov. Nová vláda si musí podľa nich ctiť liberálnu parlamentnú demokraciu a ľudské práva pre všetkých.

Pomoc Ukrajine

Nesmie spochybňovať členstvo Slovenska v NATO a EÚ a musí mať jasno v tom, že je aj v našom záujme, aby ruský agresor čo najskôr opustil územie v rámci medzinárodne uznávaných hraníc Ukrajiny a následne sa zodpovedal za hanebné činy, ktorých sa na Ukrajine a jej obyvateľoch dopustil.

OKS považuje za kľúčové, aby zo strany Slovenska aj po parlamentných voľbách pokračovala terajšia morálna, materiálna i vojenská pomoc a podpora Ukrajine.

Viac k témam: Kandidačné listiny, Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: SITA.sk – Spolupráca so SaS sa osvedčila, OKS ponúka sulíkovcom do volieb Dostála a troch ďalších kandidátov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko podľa Galka dostáva len filtrované informácie od tajných služieb, Gašpar to označil za hoax (video)

Poslanec Gašpar chce všetkých ubezpečiť, že nie sme odstrčení niekde bokom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *